Hogy lett a járulékodból nyugdíj?

Pénzcentrum2010. július 8. 12:02

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjbiztosítási alap bevételeit és kiadásait tartalmazó, az év első öt hónapjára vonatkozó konszolidált mérlegét. Jó hírnek tűnhet a költségvetési bevételek és kiadások 11,87 milliárd forintos pozitív egyenlege, ami ugyanakkor csak a mérlegfőösszeg 0,40%-ának felel meg.

Költségvetési bevételek

A bevételi oldalon szereplő tételek teljesítésének többsége az időarányosan megfelelőnek mondható sávban mozog. A késedelmi pótlékok és bírságok (34,43%-kal), valamint a vagyongazdálkodásból származó bevételek (23,61%-kal) alulteljesítettek, ugyanakkor az előirányzott működési célú bevételek 70,50%-a már az első öt hónapban beérkezett.

A munkáltatók és a biztosítottak által fizetett járulékok teszik ki az összes bevétel 74,35%-át, a fennmaradó rész zömét (20,33%-át) a központi költségvetési hozzájárulások adják, amit az egyéb járulékok és az egyéb bevételek egészítenek ki.


Vezetőváltás a nyugdíjbiztosító élén: Barát helyett Mészáros!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Költségvetési kiadások

A költségvetési kiadások tekintetében 40 bázisponttal alacsonyabb (41,34%-os) az előirányzatok teljesítése, ez okozza a bevételek és a kiadások 11,87 milliárd forintos pozitív egyenlegét. Az egyösszegű méltányossági kifizetésekre az időarányos összegtől már most 50 millió forinttal több folyt ki a kasszából, a vagyongazdálkodás előirányzott kiadásainak azonban csak a 11,74%-át költötték el.

Címkék: