Ezresek repülnek ki a családi kasszából: te mit teszel?

Pénzcentrum2012. október 22. 15:00

Duplájára növeli a kormány a tranzakciós illetéket. A minden pénzügyi műveletet terhelő új adó még 2013-as bevezetése előtt megduplázódik. Az utalások, kártyás vásárlások és a sárga csekkes befizetések után minimum 2 ezreléket kell fizetnünk. A készpénzfelvételt ráadásul még nagyobb arányban terheli a kormány. A Pénzcentrum.hu elemzései szerint kis esély van rá, hogy a megnövekedett terheket nem nekünk ügyfeleknek kell megfizetnünk.

A tranzakciós adó ellen nem sokat tehetünk, okos költéssel is már csak néhány száz forintot nyerhetünk. Érdemes lesz kerülni a sárga csekket, de mindenkinek sokba fog kerülni az új illeték bevezetése. Amennyiben a bankok az eddigi elemzéseinknek megfelelően nagymértékben áthárítják a tranzakciós illetéket érdemes lesz elgondolkodni pénzügyeink racionalizálásán jövőre.

A fizetésünk megérkezése máris néhány száz forintjába kerül munkáltatónknak. Kétszázezres nettó esetén 400 forintba. Az összeg elköltése is minimum ennyi, de sokkal több is lehet. A készpénzfelvétel és csekkfizetés például nagyban megnöveli ezt az összeget. Felvenni és csekken befizetni 100 ezer forintot 500 forintba kerül. Nem túlzás tehát, hogy ezresek kerülhetnek ki a családi kasszából jövőre. A cikkünkben olvasóink megoldásaira vagyunk kíváncsiak:

 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
survey software



Címkék: