Közel 95 ezer végtörlesztő már 2011-ben letudta tartozását

Pénzcentrum2012. január 5. 10:32

Tavaly összesen 94 337 végtörlesztést zártak le. Ezeknek nagy része megtakarításokból vagy baráti, családi kölcsönökből került kifizetésre, a végtörlesztésre folyósított hiteleknek a száma mindössze 16 865. Ennek jelentős részét, mintegy 4 864 darabot a takarékszövetkezetek folyósítottak.

 

Összesen 642 milliárd deviza hiteltől szabadult meg a lakosság december végéig, ami a teljes devizahitel állománynak több mint 10 százaléka. A 94 ezer darab végtörlesztőnek csak a kisebb része kért kölcsön pénzügyi intézménytől, 17 ezer darab végtörlesztő hitel került eddig folyósításra, ennek kisebbik, de a szektor méretéhez képest jelentős részét a szövetkezetek adták.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A folyósított hitelek száma ami leginkább nőhet a végtörlesztés végleges, február 28-as határidejéig. A még bent lévő, de pénzügyileg nem lezárt végtörlesztések száma akár jelentős mértékben is növelheti a most publikált adatokat. Jól látszik viszont már most is, hogy a végtörlesztést leginkább megtakarításból és baráti, családi kölcsönökből oldották meg az adósok. Hasonló lehetőség nélkül még sokan várnak egy újabb forinthitelre, vagy végleg lecsúsznak a végtörlesztésről. 

 

Címkék: