Máris feladta az Erste Bank a devizahitelesekért folytatott küzdelmet

Pénzcentrum2011. szeptember 28. 17:21

Nem az Erste Bank lesz a végtörleszteni vágyók bankja, legalábbis ha forinthitellel szerették volna kiváltani jelenlegi devizahitelüket. A bank mától érvényes kondíciós listájában a legkisebb THM is 12,27 százalék, ami messze van a piaci átlagtól is, nemhogy a végtörlesztők vágyálmaitól.

A mai naptól hatályos feltételek szerint 12,27 százalékos THM-mel kínálja lakáscélú jelzáloghitelét az Erste Bank, ez a mi értelmezésünkben azt jelenti, hogy a bank nem kíván részt venni a devizahitelükből menekülő ügyfelekért folytatott harcban. A piacon lévő hitelek között bőven találunk akár 10 százalék alatti THM-el rendelkezőt is, így valószínűleg kevesen választják majd ezt az ajánlatot. A júliusban készített jelzáloghitel körképünkből is jól látszik: a bank az akkori 10,19 százalékról emelte 12,27 százalékig a THM-et, ezzel a hitelközvetítőkkel történő szerződésbontással együtt már második jelét adta annak: nem kíván versenyre lépni a devizahitelüket végtörlesztőkért. (Saját ügyfeleinek a bank egy "kedvezményes THM-et kínál, ami 11,91 százalék)


(alábbi táblázatunk a július végi állapotot mutatja!)


Édeskevés az első végtörlesztő hitel
>>Kattints!<<

Ezen a THM szinten ugyanis csak keveseknek éri meg kiváltania devizahitelét. A jelenlegi árfolyamszinttel számolva a leginkább érintett frankhitelesek körében sem igazán van olyan réteg, amelynek törlesztőrészlet-csökkenést hozna e konstruckió választása.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: