Bankok feketelistája: már nem panaszkodnak a devizahitelesek

Pénzcentrum2011. május 3. 11:02

A 2011. I. negyedéves adatokat tartalmazó statisztikai összefoglaló felöleli egyrészt a Felügyelethez érkezett fogyasztói beadványokat, melyeket a Felügyelet hatósági eljárásban vizsgál meg, másrészt tartalmazza az Ügyfélszolgálathoz érkezett és közvetlenül megválaszolt megkereséseket. A tárgynegyedévben a Felügyelethez érkezett fogyasztói beadványok száma csökkent - áll a PSZÁF honlapján.

Egy év alatt legjobban, az előző évi 42 százalékára, a deviza alapú jelzáloghitel termékkel kapcsolatos panaszok csökkentek. Ez viszont betudható lehet a hitelezés leállításának. A hitelkártya termékek esetében is jelentős 50 százalék fölötti esésről beszélhetünk, ami jobban jellemezheti az aktív hitelezéssel kapcsolatos trendeket.

A bankok is egyre többet tesznek saját ügyfeleik megmentéséért: Meghalt anya, apa: csak a hitel maradt és az értéktelen ház

A tárgynegyedévben piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Budapest Bank Nyrt.-re, a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepére, illetve a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re.

2011 I. negyedévében a Felügyelethez összesen 1 716 fogyasztói beadvány érkezett, mely az  előző negyedévinél  13,9 %-kal,  az  előző  év  azonos  időszakában  regisztráltnál pedig jelentősen, 46,9 %-kal kevesebb.

A  tárgynegyedévben  az  összes  szektor  tekintetében  javulás  tapasztalható  a múlt  év  hasonló időszakához  mérten.  A  pénzpiaci,  a  tőkepiaci,  a  biztosítási  beadványoknál  továbbra  is megfigyelhető a folyamatosan csökkenő tendencia.


Piaci részesedéséhez mérten kisebb arányú beadványszám érkezett az OTP Bank Nyrt.-
re, a K&H Bank Zrt.-re, valamint az MKB Bank Zrt.-re.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Biztosítók feketelistája: hol panaszkodnak a legtöbben?

A táblázatban nem szerepelő intézményekre statisztikailag nem releváns mértékben
érkeztek beadványok.

 

Címkék: