Hidegzuhany az Erstétől! Nem fizetnek jutalékot a szegények hitele után

Pénzcentrum2011. március 16. 04:44

Az Erste Bank tegnap jelentette be, hogy olyan lakásfelújítási kölcsönprogramot indít, mely kifejezetten az alacsony jövedelmű családokat célozza meg. A tisztes otthon megteremtését biztosító hitelnek azonban nem mindenki örül, a hitelközvetítőket hidegzuhanyként érheti a hír, mely szerint az Erste Bank nem fizet jutalékot a speciális kölcsönök után.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a hiteltermék bemutatását követően a bank módosította a belső szabályzatait. A változtatás értelmében a megbízási szerződéssel rendelkező partnerek hiába vesznek részt a "Van esély!" lakásfelújítási kölcsönprogramban, a közvetített ügyletek után a bank nem fizet jutalékot.

Az Erste közvetítői eddig olyan esetekben nem kaptak jutalékot, ha a szerződésben a bank munkavállalója volt a hitelfelvevő, illetve, ha a bank direkt marketing kampány keretében, közvetlenül kereste meg egyedi ajánlattal az adott ügyfelet termékével, de a kérelmet egy közvetítő nyújtotta be.

Miről szól a hitelprogram?

A "Van esély" kölcsönprogramot az Erste Bank és a Habitat for Humanity - a méltatlan lakáskörülmények felszámolásáért küzdő nemzetközi szervezet- indította. A cél, hogy tömegesen biztosítson lehetőséget a tisztes otthon megteremtésére azok számára, akik kiesnek minden más, piaci hitelezésből. A hitelt csak lakáskorszerűsítésre használhatják fel az igénylők.

A hitelbírálatnál az alapítvány által megadott szociális szempontok alapján fog dönteni a bank, vagyis bizonyos jövedelem felett nem lesz igénybe vehető a kölcsön. A kezdeményezés egyedülálló, mert a rászorulók még az eddig elérhető szociális célú hiteleknél is kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá a jelzálog nélkül felvehető kölcsönhöz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bővebb információkért kattints ide!

 

Címkék: