Beszóltak a Deviza Hitelesek a Banki Hitelkárosultak Egyesületének

Pénzcentrum2011. február 18. 09:02

A magukat Deviza Hiteleseknek nevező csoport az alábbi levelet juttatta el a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. A hitelesek éles kritikával illetik a Banki Hitelkárosultak Egyesületét, mely szervezetet az ügyfélbarát végrehajtásról szóló nyilatkozataik miatt egyenesen arra szólítanak fel, hogy változtassák meg a nevüket.

Ügyfélbarát végrehajtás?

"Tisztelt Lénárd Mariann és Tisztelt Galcsikné Erdősi Éva !

Ez a két nyilatkozat verte ki a biztosítékot a hiteleseknél (szerk.)

Lénárd Mariann ügyfélbarát végrhajtásról beszél a Duna TV-n

Galcsikné Erdősi Éva az m1-en

Fenti linkeken elhangzott nyilatkozataikra hivatkozva javasoljuk, hogy nevüket változtassák meg Végrehajtók és Bankok Érdekvédő Egyesületére.Amit Önök nyilatkoznak és művelnek az adósokkal, mint Civil érdekvédő szervezet az már a botrány határát súrolja !

Nem elég, hogy tagdíjat szednek az ügyfelektől, amiért időnként "elfelejtik képviselni őket" hónapokon keresztül, a médiában megjelenő riportokban egy szó nem esik arról, hogy mik az Önök elképzelései, mint civil érdekvédők a megnyomorított adósokról, akik mindenüket elvesztik ! Aggódnak a bankok nyeresége miatt, sokallják a végrehajtói jutalékot, miközben hitelközvetítéssel foglalkoznak ! És az ügyfelek mikor juthatnak levegőhöz???

Ügyfélbarát végrehajtás helyett milyen ügyfélbarát hitelfizetési lehetőségekről csacsognak a médiában???Még mindig nem hallottunk a "prudens felelős " banki hitelezésről Önöket korrekten tájékoztatni a közvéleményt, pedig a 18 oldalas tájékoztatónkat megkapták , igaz? Több illetékestől visszajelzést kaptunk az ügyben !!!

Ezenkívül több levelet küldtünk Önöknek, abból is meríthetnének ötleteket, de Önök a Bankokat és a Végrehajtókat képviselik.Amennyiben igaz, hogy a Bankszövetség és az illetékes Döntéshozók Önökkel nem állnak szóba, nagyon helyesen teszik, mert az sem igaz, amit Önök kérdeznek !

Tevékenységükről, mint a "magyarországi banki hitel károsultakat védő civil szervezet" tájékoztatót küldünk sok egyéb anyaggal együtt
az Európai Unió Petíciós Bizottságához benyújtott Petíciónkhoz.

Tisztelettel : Deviza Hitelesek


Az egyesület az alábbi felhívást tette közzé:

Összefogás a hitelesekért: "Egy a hajó, egy az irány!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete fórum és kerekasztal beszélgetést szervez azon civil szervezetek számára, amelyek a hitellel terhelt lakosság nehéz helyzetén próbál könnyíteni.Tudásunk és tapasztalataink megosztásával eredményesebbek tudunk lenni, ezáltal szolgálva a közjót, amely szolgálatára mindannyian létrejöttünk.

Csakis az összefogás az, amely produktív tud lenni, minden más csak az eredményesség gátja.

A fórum programja:

Mit tudtunk tenni? - az eljárásokban lévő sikerek megosztása a többi civil szervezettel, hogy ezeket a tapasztalatokat máshol is fel tudják használni.

Mit lehet tenni? - azon problémák és anomáliák megbeszélése, amelyek az ügyek kezelése folyamán gondot okoznak (véleménycsere: Ki hogyan oldja meg ezeket?).

Mit kéne tenni? - azon lehetőségek felvázolása, amelyek által könnyíthetnénk vagy megoldhatnánk a hitelesek problémáit (például: Végrehajtási törvény módosításának javaslata, végrehajtáson kívüli értékesítés korm.rend.).

Az egyes szekciók megbeszélése folyamán először mindenki felteszi a kérdéseit, majd a végén kerülnek megtárgyalásra a válaszok.

A fórum időpontja: 2011. február 24. 11:00-tól

Helyszín: 1108 Budapest, Kozma utca 2. I. emeleti konferencia terem"

 

Címkék: