Távozik a Provident igazgatója

Pénzcentrum2010. március 12. 16:58

Több mint 5 év után távozik Mikola Gergely, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs igazgatója, a vállalatnál betöltött korábbi feladatait Tóth Andrea kiemelt főosztályvezető veszi át.

Mikola a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöki tisztségét továbbra is ellátja, hasonlóan az EU-Cham alelnöki és a COBCOE (Council of British Chambers in Europe) elnökségi tagságához.

Jótékonykodott a Provident

Mintegy 100 gyermekjátékot adtak át ajándékként a Heim Pál Gyermekkórház Ápolási osztálya számára a Provident Pénzügyi Zrt. Észak-pesti és Dél-pesti Fiókirodáinak dolgozói. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt 3 hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5 ezer darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.

Az Őrangyal Program keretében a Provident dolgozói gyermekintézmények számára gyűjtenek és adományoznak játékokat. Az országos program ötletét két korábbi akció, egy székesfehérvári és egy miskolci kollégák által szervezett játékgyűjtés adta. Előbbi a helyi kórház, utóbbi a gönci gyermekotthon javára zajlott nagy sikerrel, ezek modelljét emelte most a vállalat országos szintű kezdeményezéssé.

A több mint 500 főtől eddig összegyűlt 5 ezer játék egy része új, egy része jó állapotban lévő, "megkímélt" darab. Főleg plüssállatokból jelentős a játékállomány, de található a csomagban készségfejlesztő játék, kifestő, kisautó és társasjáték egyaránt. A kedvezményezett intézményeket a munkatársak helyszínenként közösen választják ki helyi gyermekotthonok, gyermekkórházak, sérült gyermekek otthonai közül, melyek - korábbi akciók révén - már ismerik a Providentet adományozóként.

Buncsik Ildikó a Heim Pál Gyermekkórház kommunikációs és PR vezetője elmondta, hogy kórház minden osztályán lehetőségük van a gyerekeknek arra, hogy koruknak, állapotuknak megfelelő játékokkal játsszanak. A kórház gyermek és bababarát szemléletét a színes terek, a festett falak és a sok játék is bizonyítja. Az egyik épület várójában még kis állatkert is van a gyerekek nagy örömére. Játszószobákat alakítottak ki azokon az osztályokon, ahol átépítések történtek, illetve folyamatosan gondoskodnak arról, hogy az ágyban fekvő gyerekek is találjanak maguknak olyan elfoglaltságot, ami könnyebbé, stressz-mentesebbé teszi számukra a kórházi tartózkodást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

" A gyerekeknek lételeme a játék. A kórházban dolgozó minden kollégánk arra törekszik, hogy munkája során a gyerekek igényeihez alkalmazkodva gyógyítsunk. Ehhez játékok kellenek, és olyan szakemberek, óvodapedagógusok, tanárok, bohócdoktorok, akik segítik a szalmai munkát. A most kapott, minden korosztály számára hasznos játékok ezt a munkát segítik."

Rajnics Balázs, a Provident divízióvezetőjének elmondása szerint a játékgyűjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy időben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna.

"A kollégák számára a hasonló akciók már ismerősek - egy alkalommal egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió (!) műanyag kupakot gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelősségteljes, "profi" módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz - ez teszi lehetővé a sikereinket mindkét területen."

Címkék: