Varázsolt az OTP Lakáslízing! Ráfejeltek az előnyre

Pénzcentrum2010. március 11. 15:02

Az OTP Lakáslízing üdvözölte a jogalkotók azon döntését, hogy a 2010. március 1-vel életbe lépő változások (361/2009. XII. 30. Kormányrendelet a körültekintő hitelezésről) során a lízing esetén öt százalékponttal magasabb finanszírozási limitszintek kerültek meghatározásra.

Ez azt jelenti, hogy forint alapon a lakáshitelek 75%-os mértékével szemben lakáslízing esetén 80% finanszírozható. Euró alapon pedig a hiteleknél alkalmazható 60%-os limitszintet a lízingnél 65%-ban húzták meg.

Egy 10 millió forintos adásvétel finanszírozásához forint alapon 7,5 millió lakáshitel, ugyanakkor 8 millió forint lakáslízing vehető fel, ami a lakáshitelhez képest 6,7%-kal több finanszírozható összeget jelent.

Euro alapú konstrukciónál pedig a 6 millió forintos lakáshitellel szemben 6,5 millió forint lakáslízing igényelhető. Úgy tűnhet, hogy ez csak játék a számokkal, de az ügyfelek szemszögéből ez azt jelenti, hogy 8,3%-kal több pénzt tudnak felvenni.

Új lakás esetén a - nyílt végű pénzügyi - lízing konstrukció a kamatmentes áfa-finanszírozásnak köszönhetően olcsóbb, mint egy ugyanakkora kamattal kínált lakáshitel, emellett alacsonyabb önerő is elegendő az adásvétel finanszírozásához.

Az OTP Lakáslízing április 16-ig akciót hirdet, melynek keretében az induló költségeket (értékbecslés, közjegyzői díj, szerződéskötési díj) maximum 100 ezer forintos határig a folyósításkor visszatéríti ügyfelei számára.

Címkék: