10 tipp: így spórolnak az igazán sóherek!

Pénzcentrum2009. június 11. 12:32

Szüleink, nagyszüleink valószínűleg jóval több praktikát, háztartási hulladék-újrahasznosítási trükköt ismertek, mint mi. A nagymamám például a tejeszacskókat is kimosta, és csíkokra vágta, hogy abból szupererős, és tartós lábtörlőt horgoljon a család minden tagjának bejárati ajtaja elé. A mostani összeállításunkban - aminek várható még folytatása a későbbiekben - olyan tippeket, trükköket gyűjtöttünk össze, ami talán sokak számára még a fenti lábtörlős-sztorinál is "kínosabbnak" tűnik.

1. Étteremben, kávézóban limonádé helyett rendelj csak egy pohár szódát, citrommal, cukrot úgyis találsz az asztalon. Ezzel pár száz forintot biztosan megspórolsz.
2. Baráti sörözések alkalmával hagyd, hogy az első 3-4 kört a többiek fizessék, utána már úgyse emlékszik senki, hogy kié lenne a következő rund, és talán az italozási kedv is lankad.
3. Csak benzinkúton mosd le az autódat, ezzel rengeteg vizet megspórolsz.
4. Ceruzára, tollra nem érdemes költeni, hiszen promóciós termékként bankokban, vagy az IKEA-ban találni belőlük tucat számra. Van, ahol még ingyen kávéautomata is van.
5. Mondd azt az ismerősöknek, hogy elutazol karácsonykor, úgyhogy az ajándékokat majd csak újévben adod oda. Az ünnepek utáni leértékeléseken vagyonokat takaríthatsz meg.
6. Markolj fel minél többet a gyorséttermekben a mini kiszerelésű ketchup-ból, sóból, borsból, cukorból. Otthon is hasznukat fogod venni.
7. Teafőzés után szárítsd ki a filtert, és használd másodszor is. Ha nem szereted kétszer lefőzni ugyanazt, használat előtt a felénél össze is varrhatod a tasakot, majd félbevágva két teafilterhez jutsz.
8. Fagyaszd le egy tálkában a hitelkártyádat, így biztosan nem fogod meggondolatlanul költeni róla a pénzt, hiszen előbb meg kell várnod, amíg kiolvad, ezalatt átgondolhatod, hogy valóban szükséged van-e az adott termékre.
9. Próbálj minden zacskót újrahasznosítani. A müzlis, corn flakes-es dobozokban található tasakok például kifejezetten erősek, és időtállóak.
10. Esernyőre költeni kifejezetten badarság, hiszen a buszpályaudvarokon, vasútállomásokon rengeteget leadnak a talált tárgyak osztályára.

Ilyen és ehhez hasonló spórolási praktikákat biztosan mindenki ismer. Ha elküldöd a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre saját, bevált ötleteidet, egy következő cikkben megosztjuk azt a többi olvasóval!

Címkék:
spórolási tippek,