Nagyot fordulhat az akkuüzemek és a szegedi BYD-gyár sorsa: kulcsfontosságú tárgyalások kezdődtek

Pénzcentrum2024. február 24. 17:06

Tárgyalt Kína és az EU az autóipari együttműködések területén. Ezek Magyarország számára kulcsfontosságúak, az akkugyárak mellett a kínai BYD is üzemet épít.

Kína és az Európai Unió megbeszéléseket folytatott az előrehaladásról és az együttműködésről számos területen, többek között az autóipar és a nyersanyagok területén - közölte a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium a Reuters szerint.

Kína nagy jelentőséget tulajdonít az EU-val való együttműködésnek az ipar területén, és kész együttműködni az Unióval a kölcsönösen előnyös és mindenki számára ideális partnerség elmélyítése, valamint a közös fejlődés érdekében

- mondta Hszin Guobin ipari és informatikai miniszterhelyettes, aki közösen vezette az egyeztetést Kerstin Jornával, az Európai Bizottság belső piacért, iparért, vállalkozói szellemért, valamint kis- és középvállalkozásokért felelős főigazgatójával.

A tárgyalások Magyarország számára kiemelkedően fontosak, hiszen a kínai akkugyárak mellett a BYD is hazánkban épít üzemet. Korábbi cikkeink a témában:

Címkék:
kínai, gyár, magyarország, akkumulátor, európai unió, gazdaság, eu, tárgyalás, együttműködés, kína, kínai autók, kínai gazdaság, BYD,