close up of $1 US dollar banknote

Válik feleségétől Bill Gates: mi lesz a mesés vagyon sorsa?

2021. május 4. 09:29

27 év után elválik Bill és Melinda Gates. A szupermilliárdos bejelentette, bár külön utakat járnak, a közös munkát folytatják a Bill és Melinda Gates Alapítványnál. A Microsoft-alapító vagyona jelenleg 124 milliárd dollár: bár ennek jó részét betolták az alapítványba, nagy kérdés, mi lesz a számlákon maradt pénzzel.

Twitteren jelentette be Bill Gates, hogy 27 év után elválik feleségétől. Ahogyan a szupermilliárdos és Melinda Gates közleményébl kiderül, már nem hisznek benne, hogy párként képesek tovább fejlődni. "Sokat gondolkoztunk a kapcsolatunkon és rengeteget gondolkoztunk, de végül meghoztuk a döntést, hogy lezárjuk a házasságunkat" – írták.

A Microsoft atyja azt is bejelentette, bár a magánéletben külön utakat járnak, a közös munkát folytatják, hiszen együtt hozták létre a Bill és Melinda Gates Alapítványt. Ismert a szupermilliárdos jó ideje ennél az alapítványnál tevékenykedik, és lemondott a Microsoftban betöltött testületi helyéről.

Bár a házaspár korábban már vagyona jó részét ebbe a jótékonysági alapítványba tolta bele, hatalmas kérdés, hogy mi lesz annak a pénznek, ami megmaradt a számlájukon. A Forbes legutóbbi becslése szerint Bill Gates vagyona 124 milliárd dollár (kb. 37 ezer milliárd forint), amivel ő a világ negyedik leggazdagabb embere.

A New York Post bírósági dokumentumokra hivatkozva arról írt, hogy a pár nem kötött házassági szerződést, ám válási megállapodást kötöttek. Ez a dokumentum nem szerepelt a válókeresetben, de meghatározza, hogy a felek hogyan osztják fel vagyonukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?