28 °C Budapest

A kormány emberei sem tudnak tenni a forint gyengülése ellen

Pénzcentrum
2013. március 13. 13:32

Reggel 8-9 hónapos mélypontról indult a forint a vezető devizákkal szemben, majd délelőtt (átmenetileg) tovább gyengült. Előbb a 307,5-ös technikai szint fordította az erősödés irányába a forintot, majd Martonyi János külügyminiszter szavai tovább lökték az erősödés irányába. Ez azonban - Varga Mihály keddi szavaihoz hasonlóan - csak átmeneti forinterősödést tudott kiváltani. Amíg a magyar gazdaságpolitika felől nem érkeznek hiteles, nyugtató jelzések, illetve nem lát tisztábban a piac a gazdaságélénkítő, devizahiteles mentőcsomagok ügyében, addig kérdéses, hogy tartósan és jelentősen tud-e erősödni a magyar fizetőeszköz, noha több technikai elemzési indikátor is ebbe az irányba mutatna.

Mintegy 2 egységgel erősödni tudott a forint Martonyi János piacnyugtató szavaira, igaz a lendület kifulladásának jelei máris megmutatkoznak. Az euró kurzusa 306,5-ről 304,5-ig esett, de onnan gyorsan újra a gyengülés irányába mozdult a forint (305,3-ig).

 

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?