0 °C Budapest

Címke: pszáf (16 cikk)

Pénzcentrum | 2013. augusztus 14. 09:12

PSZÁF: törvényesen emelkednek a banki költségek

Augusztus 1-jétől megváltozott a pénzügyi szervezetekre kivetett tranzakciós illeték mértéke, amelynek áthárítása révén a szerződésekben kikötött díjak, költségek mértéke emelkedhet - hívja fel a figyelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Pénzcentrum | 2013. június 28. 15:13

Pert nyert a PSZÁF - 36 milliót kapnak vissza az ügyfelek

A PSZÁF közérdekű igényérvényesítési pert nyert a Santander Consumer Finance Zrt.-vel szemben első fokon. A bíróság kötelezte a társaságot: fizesse vissza érintett ügyfeleinek az éves egyenlegközlő levelek kiküldéséért tisztességtelenül felszámított díjat, összességében mintegy 36 millió forintot.

Pénzcentrum | 2013. április 25. 14:02

Még mindig problémás a bankváltás

A PSZÁF fogyasztóvédelmi intézkedéscsomagot dolgozott ki a bankváltás elősegítésére. A hatóság a bankszámlákat kínáló intézményeknek vezetői körlevélben határozta meg a téma kapcsán elvárt jó gyakorlatokat, a fogyasztók figyelmét pedig ügyfél-tájékoztatókban hívja fel a bankváltás lehetőségére - tette közzé a felügyelet.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 31. 11:20

Sokba kerülhet az árfolyamrögzítés: most Te is kiszámolhatod

Már több mit két hete élhetünk az árfolyamrögzítéssel, sokan azonban még mindig keveset tudnak arról, mire számíthatnak az árfolyamrögzítés ideje alatt és az után, noha ennek kiszámítására több lehetőségünk is van. A pénzügyi felügyelet által készített kalkulátor mellett internetes cégek is kínálnak hasonló megoldásokat. Most megmutatjuk, hogyan lehet ezeket jól használni.

Pénzcentrum | 2011. június 21. 04:44

Újabb természeti csapások Magyarországon: katasztrófák sorozata

A válság óta csökken a magyar nem élet biztosítási ágazat mérete Magyarországon. A családok és a vállalkozások ugyanis költségcsökkentési okból inkább kockáztatnak és felmondják a biztosításaikat. A jelenségre a biztosítótársaságok díjcsökkentéssel reagáltak. Most azt remélik, hogy az ismétlődő természeti csapások ismét rábírják az ügyfeleket arra, hogy biztosítással védjék értékeiket.

Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm