27 °C Budapest

Címke: egy főre jutó gdp 2018 (15 cikk)

Zsoldos Ákos | 2019. február 18. 05:51

Tényleg ennyivel jobban élnek a szlovákok? Így húztak el mellettünk

Rég nem látott mértékben nőnek a magyar reálbérek, ha pedig fennmarad ez az ütem, előbb-utóbb tényleg utolérhetjük Ausztriát. Egyelőre azonban még Szlovákia is előttünk van - halljuk gyakran. Vajon mennyire igaz ez? Megnézzük,mennyivel keresnek jobban a szlovákok, és azt is, hogy mennyire egészséges a nemzeti jövedelem eloszlása megyénként.

Pénzcentrum | 2014. március 6. 13:00

Európa legnagyobb múzeumi fejlesztése lehet a Városliget átalakítása

Világszínvonalú múzeumi negyedet szeretnének létrehozni a Városligetben, ezért írtak ki nemzetközi tervpályázatot - hangsúlyozta a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Baán László Európa legnagyobb múzeumi fejlesztésének nevezte a 75 milliárd forint értékű projektet.

Pénzcentrum | 2011. október 6. 20:07

A válság korbácsolja a megtakarításokat

A gazdasági környezet bizonytalansága a régióban és különösen Magyarországon megtakarításai növelésére ösztönzi a lakosságot. Az egyes országok gazdaságának fejlődésével a biztosítási piacok evolúciója is ebbe az irányba mutat, a következő lépcsőt az élet- és egészségbiztosítási termékek iránt megnövekvő igény jelenti.

Pénzcentrum | 2008. május 15. 12:00

Nyugdíjreform Cipruson! Leleményes ötletek...

A közép- és kelet európai országok a rendszerváltást követően mind reformokba kezdtek, ugyanis az addigi keretek között a nyugdíjrendszer tovább már nem volt fenntartható hihetetlen mértékű állami veszteségek nélkül. A '90-es évek elején bekövetkezett reformok azonban még mindig nem tudnak 100 százalékosan lépést tartani a demográfiai és gazdasági folyamatokkal, így sok országban további változtatásokra is szükség van. Ez viszont nem csak Európa közepén van így, Ciprus is küzd a nyugdíjrendszerének fenntartásával aminek köszönhetően komoly reformok vannak a küszöbön...