Hatalmas díjcsökkenés: még ez sem elég az autósoknak?

Pénzcentrum2011. július 31. 10:32

Bár közel 30 százalékkal mérséklődött az idei első félévben a casco díjak mértéke, ennek ellenére alig minden ötödik autós rendelkezik csak ilyen biztosítással.

Hiába csökkent 90 ezer forintról az idei első félévben átlagosan 66 500 forintra a casco-díjak mértéke, a díjcsökkenés egyelőre nem jár együtt a szerződéskötések jelentős megugrásával: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással.

"A casco-díjak évek óta tartó eróziója a múlt év végi kötelező-kampányban kapott újabb lendületet - tájékoztat Lantos Lóránt, a kotelezo.hu szakportál vezetője. - Az együttesen megkötött kötelező és casco-biztosítás után járó jelentős, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi időszakban is fennmaradt. Jelentős részben ennek köszönhetően egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja."

A casco szegmensre az átlagautósok korlátozott fizetőképessége mellett a nagyfokú tájékozatlanság is jellemző. A szakportál közelmúltbeli felmérésének adatai szerint a cascót nem kötő autósok ötvenkilenc százaléka nem is tud a casco-átlagdíjak jelentős csökkenéséről, pedig egy részük valószínűleg megfontolná, továbbra is vállalná-e azt az anyagi kockázatot, amit a gépkocsi károsodása vagy ellopása jelent.

A másik oldalon pedig ott vannak azok az autósok, akik tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco-szerződést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot "ajándékozva" a biztosítónak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: