Több milliót bukott, spórolni akart néhány száz forintot

Világgazdaság2011. június 17. 08:32

Hiába lehet már nagyon olcsón, akár napi néhány száz forintért is, utasbiztosítást kötni, sok magyar nem él ezzel a lehetőséggel. Pedig már nem csak az interneten tehetnénk ez meg, hanem ATM-eknél és mobilon is lehetőség van több biztosítóval  szerződést kötni. Ha biztosítás nélkül ér baleset külföldön az nem egyszer több milliós nagyságrendű költséget jelenthet- írja a Világgazdaság.

Az Aegondirekt honlapján megtörtént esetekkel hívják fel a figyelmet a veszélyekre: "Előfordulhat, hogy egy külföldön bekövetkezett, nem várt esemény kapcsán felmerült - pl. egészségügyi - költségek többe kerülnek, mint az egész család utazása. Például, ha az Egyesült Államokban valaki megrántja a bokáját, és megröntgenezik, a vizsgálat és a kezelés költsége a több ezer dollárt, akár az egymillió forint feletti összeget is elérheti. Nem kell azonban messzire menni, Európán belül egy egészségügyi hazaszállítás is meghaladhatja a 700.000 forintot. Könnyű belátni, hogy ezeket a költségeket nehéz lenne saját zsebből fizetni." - írja a biztosító.

A családi kasszát érzékenyen érinthetik ezek a költségek, pedig akár néhány száz forintért is elkerülhetőek lennének. Vigyázzunk a biztosításunk megkötésekor, a normál díjú termékek nem minden esetben fizetnek. Például búvárkodás és más extrémsportok szerelmeseinek érdemesebb drágább biztosítást választania, amik már fedezik az ilyen sportból származó sérülés költségeit is.

 

Címkék: