Új szereplő a lakásbiztosítások piacán

Pénzcentrum2011. április 13. 18:02

Az AXA Csoport 2011 áprilisától Pillér Otthonbiztosítás nevű termékeivel belép a hazai ingatlanbiztosítási piacra. Ezzel - meglévő utasbiztosítási portfóliói mellett - tovább szélesíti nem-életbiztosítási palettáját a magyarországi piacon.

Az AXA csoport Magyarország az új ingatlanbiztosítási termék bevezetésével azt a célt tűzte ki, hogy 10 éven belül a hazai ingatlanbiztosítással foglalkozó biztosítók körében az első öt közé kerüljön.

"A nem-életbiztosítási piacon világszerte nagyon erős szereplőnek számító AXA Csoport a hazai viszonyok között most látta elérkezettnek az időt arra, hogy meglévő banki, biztosítási portfóliói támogatására, illetve további önálló üzletek szerzése céljából tovább terjeszkedjen ebben a szegmensben. Az ingatlanbiztosítás választása ugyancsak kézenfekvőnek bizonyult, hiszen ez - profitabilitása és gyors megtérülése révén - a lakossági szegmens húzóágazata lehet. Tekintettel a magyarországi mintegy 71%-os biztosítási penetrációra, az AXA regionális és hazai vezetése úgy ítélte meg, hogy az elkövetkező években jelentős növekedési lehetőség kínálkozik az ingatlanbiztosítások területén" - mondta el Jacques Maire, az AXA csoport Magyarország vezérigazgatója.

A Pillér Otthonbiztosítás három, egymáshoz képest egyre bővülő fedezetet tartalmazó csomagot kínál, amelyet további kiegészítő modulok tesznek teljessé. Az ingatlanbiztosítási termék alapváltozatát elsősorban jelzáloghitel-igénylőknek ajánlja, mivel ez olyan, a bankok által megkövetelt tűz- és elemi - úgynevezett elsődleges - kockázatokra nyújt fedezetet, amelyek már elégségesek a jelzáloghitel felvételéhez, az eddig megszokott alapszintű biztosítási csomagoknál jóval kedvezőbb összegért. A középkategóriájú ingatlanbiztosítási csomagja olyan lehetőségeket kínál, illetve olyan kockázati körökre nyújt fedezetet, amit jellemzően ez idáig többnyire csak a prémium kategóriás csomagok nyújtottak. A legmagasabb kategóriájú csomag az elemi káresemények biztosításán és a kiegészítő fedezeteken felül olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint a graffiti eltávolításának költségét megtérítő védelem, illetve a háziállatok állatorvosi költségeinek térítése is.

Címkék: