Díjnet: csatlakozott az első biztosító

Pénzcentrum2011. március 22. 11:02

Immáron pénzügyi szolgáltatások is elérhetőek a Díjbeszedő Holding Zrt. által fejlesztett Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszer keretén belül. Így mostantól például az Union Biztosító számlái is befizethetőek elektronikusan a Díjneten keresztül.

A 2007 áprilisában indított Díjnet elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszerhez az elmúlt csaknem négy évben 12 szolgáltató társaság és több mint 90 ezer ügyfél csatlakozott. A társaság ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban kényelmi szempontokra, illetve környezetvédelmi okokra alapozva használja a rendszert.


Kovács Zoltán

"Társaságunk az alaptevékenységhez igazította a Díjnet rendszerét is, ezért elsősorban közműcégek számláit befogadó rendszert hoztunk létre, célunk azonban, hogy a jövőben újabb szektorok is megjelenjenek a Díjneten. Felméréseink szerint a pénzügyi szolgáltatók mellett az ügyfelek például a mobilszolgáltatók számláinak befizetését is szívesen végeznék a Díjneten keresztül" - mondta Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding vezérigazgatója.


Majtényi Kálmán

"A pénzügyi szolgáltatók közül elsőként az Union Biztosító szerződött a Díjnettel számlakibocsátóként.

A jövőben a biztosító ügyfelei a mi elektronikus számlafizetési rendszerünkön keresztül a közműszámláikkal egy helyen is intézhetik díjbefizetéseiket" - emelte ki Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A Díjnet tervei szerint a szolgáltatások bővítése folyamatos lesz az elkövetkezendő időszakban, és ennek egyik első állomása volt az Unionnal kötött megállapodás. Emellett országosan is tovább szeretné bővíteni a Díjnet a közműcégek listáját annak érdekében, hogy a jövőben ez az elektronikus fizetési rendszer ne csak elsősorban a fővárosi lakosok számára nyújtson kényelmes szolgáltatást, és a Budapesten kívüliek, illetve ingatlannal, nyaralóval rendelkezők közül is minél többen élvezni tudják az elektronikus számlázás nyújtotta előnyöket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Díjnet ügyfelei között, a közelmúltban végzett fogyasztói felmérésben választ adó mintegy nyolcezer ember négyötöde válaszolta azt, hogy elsősorban a kényelmi szempontok vezérelték, mikor a Díjnet internetes szolgáltatása mellett döntöttek. Emellett a magyarok gondolkodásmódjának pozitív változását jelzi az is, hogy a felmérésben szereplők mintegy 60%-ának döntésében a környezettudatos gondolkodásmód is fontos szerepet játszott.

 

Címkék: