UNION: nemzetközi porondon bizonyíthatnak a fiatal magyarok

Pénzcentrum2011. február 23. 21:02

Az UNION Biztosító jóvoltából először mutatkozhatnak be nemzetközi színtéren az Amadeus Alkotóház fiatal művészei a Bécs melletti Klosterneuburgi Apátság "Sala terrena" Galériájában tegnap megnyitott Die Ernte (A Szüret) című kiállítás keretében.

Utalva a kiállítás címére, a tizenkét fiatal magyar művész az Alkotóházban eltöltött három év legjobb munkáival szerepel a tárlaton. Az impozáns kiállítás egészen június 23-ig fogadja az érdeklődőket.

"Az Esélyt adunk! programunk keretében támogatott AMA-Ház a Képzőművészeti Egyetemen végzett legtehetségesebb fiatalok számára nyújt alkotó helyet és közösséget. A pályakezdő művészek számára az egyik legnagyobb probléma a nemzetközi környezetben való bemutatkozás" - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének közreműködésben - a magyar EU-elnökség jegyében - a Duna hídjait bemutató fotókiállítást is megnyitották. A látogatóközpontban tartott ünnepélyes megnyitón, a soros magyar EU-elnökség alatt elfogadni tervezett Duna-stratégia turisztikai és kulturális szempontból egyaránt releváns pontjaira hívták fel az előadók a figyelmet, amelyhez méltó "vizuális bevezetőt" nyújt a Gyukics Péter fotográfus képeiből megnyílt nagyszabású tárlat. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Bernhard Backovsky klosterneuburgi főapát, aki előadásban Budapest páratlan turisztikai, s pezsgő kulturális kisugárzásáról értekezett.

 


A Duna és környéke turisztikai vonzereje évről évre növekszik: mind vízi, mind kerékpáros turisztikai desztinációként jelentős részarányt képvisel a térség turisztikai forgalmában. A forgalom dinamikus bővülését jól tükrözi, hogy míg 2002-ben alig 119 ezer, addig 2010-ben már közel 225 ezer utast szállítottak a dunai kabinos luxushajók Passau és Budapest között. A Duna menti kerékpárút, mely Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros túraútvonala a Duna forrásától, a németországi Donaueschingentől - Ausztrián és Szlovákián át - Budapestig vezet, mintegy 1200 kilométer hosszan. A Duna 2780 km-es teljes szakaszán 295 folyami híd található, amelyek közül számos egymagában is komoly turisztikai attrakció.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 


A klosterneuburgi apátságban most megnyílt fotókiállításon a kilenc Duna menti országból öt tucat hídnak a fotója és leírása tekinthető meg. A június 15-ig látogatható Duna hidak fotókiállítás része annak a magyar EU-elnökséghez kapcsolódó, mintegy 20 rendezvényből álló ausztriai programsorozatnak, amely az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában valósul meg.

 

Címkék: