K&H: télen több az egészségügyi kárkifizetés

Pénzcentrum2011. február 23. 20:02

Becslések szerint idén is több százezer honfitársunk indult síelni vagy tervez síelést a következő hetekben. A síelés azonban nemcsak örömöt, hanem komoly veszélyeket is rejt. A K&H Biztosító adataiból kiderül, hogy síeléskor történt balesetek miatt a téli szezonban teljesített utasbiztosítási kárkifizetéseknél látványosan megnő az egészségügyi költségek aránya. Ezért akár utazási irodán keresztül vagy iskolai, családi, baráti szervezésben vágunk neki a lejtőknek, nem szabad megfeledkeznünk az utasbiztosításról. Kiskorú gyermekek vagy csoportos szerződéskor ráadásul jelentős kedvezményeket érvényesíthetnek az utazók. Februártól pedig már közvetlenül a biztosító honlapján megköthető az utasbiztosítás.

A síbaleseteknél gyakori a végtagtörés vagy fejsérülés. Nagyon fontos ezért, hogy minden gyerek, de lehetőleg a felnőttek is viseljenek bukósisakot és tartsák be a pályák írott és íratlan szabályait. Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat baleset. Még kisebb sérülésnél is megtörténhet, hogy a külföldi egészségügyi ellátás költsége milliós összegre rúg. Ha például egy síelő bokája olyan hegyoldalon törik el vagy ficamodik ki, ahonnan csak helikopterrel lehet lehozni, a teljes utazás költségének 10-20-szorosát is elviheti a mentés és ellátás számlája. Napi pár száz forintos biztosítással pedig legalább a baleset pénzügyi következményeit ki lehetne védeni.


Kaszab Attila

"Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy a téli időszakban a síelés kapcsán bejelentett sérülések száma és az egészségügyi költségek aránya jelentősen megnő a kárkifizetések között. Míg nyáron elsősorban a segítségnyújtási szolgáltatásokat és biztosítást veszik igénybe az utazók, a téli időszakban magasabb az orvosi, kórházi ellátás, gyógyszerek költségének aránya.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a téli időszakban több a baleset vagy betegség és az ezekkel kapcsolatban felmerült kiadás. Nyáron inkább információt kérnek vagy a segítség megszervezését, illetve ilyenkor a károk jobban eloszlanak, mert gyakoribbak az egyéb károk is, például poggyászkárok, jogvédelemmel kapcsolatos károk, járat vagy utazási késések miatti kártérítés".- mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


"A téli időszakban az emelt csomagok aránya magasabb, mint bármikor máskor. Ennek az lehet az oka, hogy a téli, "síelős" szezonban az ügyfelek inkább a magasabb szolgáltatást nyújtó csomagokat választják, mert jobban félnek egy esetleges kártól illetve annak nagyságától. Az emelt csomag választásának aránya a téli hónapokat leszámítva stagnál, és a téli hónapokban tér csak el ettől a szinttől. Azoknak sem szabad utasbiztosítás nélkül útra kelniük, akiknek nem jutott idejük a személyes szerződéskötésre. Ma már a legtöbb biztosítónál online is lehetőség van utasbiztosítást kötni, akár az indulás napján. Tehát ha a határ felé tartva jut eszünkbe, hogy még nincs utasbiztosításunk, pl. egy okostelefonról akár út közben is pótolhatjuk az egész társaság számára. Az online szerződéskötéssel nemcsak időt, hanem további költséget is lehet spórolni. Csoportok és családdal utazó gyermekek számára ráadásul jelentős további díjkedvezmények is találhatók, ezért mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni" - tette hozzá a szakember.

 

Címkék: