Román biztosító Magyarországon: tudnak újat mutatni

Pénzcentrum2010. október 28. 13:02

ASTRA Biztosító néven nyitotta meg első magyarországi fiókját Románia lakossági nem-életbiztosítási piacának vezető biztosítója, az ASTRA Asigurari. A társaság a kötelező gépjármű felelősségbiztosítással indítja hazai kampányát, ezen felül vagyonbiztosítással és cascóval is foglalkoznak majd.

Az ASTRA mai bemutatkozó sajtótájékoztatóján elhangzott: a fizetőképességet, a felelősségvállalást, a logisztikai környezetet,  a kötvényesítési - és díjmegállapítási program hátterét az anyavállalat biztosítja. A területi terjeszkedés tervezetét a biztosítási-és viszontbiztosítási tevékenységeket felügyelő szervek (PSZÁF, CSA) már jóváhagyták.

Az ASTRA komoly hangsúlyt fektet a humán erőforrás fejlesztésre, a technológiai újításokra és az egyre szélesebb ügyféligények kielégítésére. Modern kárrendezési központot nyitottak és biztosítják az elektronikus kötési-jegyzési rendszert ügyfeleik számára.

A romániai vállalkozás két évtizede működik sikeresen a szomszéd országban. 2010-re piacvezetővé vált a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb), a légiközlekedési és a vagyonbiztosítások terén. A vállalat hazánkban elsősorban a lakossági szegmensre kíván koncentrálni. 

Török Béla, az ASTRA Biztosító vezérigazgatója elmondta, hogy széles körű kárkezelési tapasztalatokkal rendelkeznek. A kezdetektől együttműködnek a MABISZ-szal. 2007 és 2010 között 480 millió forint értékű Magyarországon keletkezett kárt elégítettek ki. A társaság kedvező árakkal és széles szolgáltatási kínálattal próbálja megcélozni a magyarországi ügyfeleket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vagyonbiztosítás területén másfél millió, a kgfb-piacon pedig 1 millió ügyféllel rendelkezik a társaság. Az ASTRA 238 fiókot, képviseletet és értékesítési pontot üzemeltet, valamint 21 000 alkalmazottat foglalkoztat.

KGFB-körkép: amit eddig tudni lehet!

Címkék:
KGFB,