Ennyi volt: pár óra alatt elfogyott az összes pénz a villanyautó-támogatásból

Pénzcentrum2021. június 15. 14:46

Hátfőn másfél óra alatt elkapkodták az e-autó pályázat első körére elkülönített 1 milliárd forintot a vásárlók. Az IFKA aztán kedden váratlanul felszabadította a maradék 2 milliárd forintos keretet is, amit a későbbi körökre ütemeztek eredetileg. Ez az összeg is órák alatt kimerült.

Miután hétfőn mintegy másfél óra alatt elfogyott az elektromos autók vásárlásának állami támogatásának első üteme, kedden az IFKA úgy döntött, hogy a maradék 2 milliárd forintot is megnyitja a pályázók előtt, nem tartogatják a pénzt a többi fordulóra.

A villanyautosok.hu viszont arról számolt be, hogy ez a 2 milliárd forint is órák alatt elfogyott, kedden délután már nem lehetett pályázatot beadni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy várható-e a támogatásra szánt forrás kibővítése, és újabb pályázási fordulók meghirdetése. Mivel eredetileg három kört hirdetett meg az IFKA, akadnak olyanok, akik későbbi fordulókra tartogatták az autóvásárlást, számukra az eredeti tervek ma reggeli meglepetésszerű felrúgása a támogatásról való lemaradást jelenti

- írja a portál.

Címkék:
támogatás, elektromos autó, állami támogatás, villanyautó, autók, elektromos autó állami támogatás,