29 °C Budapest
Vadiúj sztráda épül Horvátország felé: itt vannak a friss tervek

Vadiúj sztráda épül Horvátország felé: itt vannak a friss tervek

2021. február 4. 08:14

Online tervegyeztetést tartottak az M60-as autópálya Pécs-Szigetvár (Nyugat, 6607 jelű úti csomópontig visszakötéssel a 6. számú főútra) közötti szakaszáról a szakemberek.

Az "M60 Pécs-Barcs országhatár közötti szakasz előkészítése" projekt keretein belül folytatódik az M60 gyorsforgalmi út tervezése, amely első körben Pécstől Szigetvárig, második körben Szigetvár és Barcs között épül meg, így egészen a magyar-horvát határig vezet majd. A tervezést megelőző időszakban az autóút szakasz két rész szakaszának tervezői, az UTIBER Kft. és az UNITEF’83 Zrt. megkeresése alapján a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adatszolgáltatást és vízügyi szakvéleményt adott.

"A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezdeményezésére az autóútszakasz által érintett, a vízügy vagyonkezelésű vízfolyásszakaszokon tervezett keresztező hídműtárgyak vízügyi szakvéleményben megadott méreteivel kapcsolatos online tervegyeztetésre, a NIF Zrt., az autóút szakasz tervezőinek és Igazgatóságunk munkatársainak részvételével 2021. január 26-án került sor. A tervegyeztetés során azon keresztező műtárgyak szerkezeti kialakításában megállapodás született, melyeknél a hídműtárgyak alatt, a fenntartógépek vízfolyással párhozamos átközlekedése biztosított" - tájékoztatta a HelloVidéket a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG).

Arról is tájékoztatott, hogy ahol a híd alatti átközlekedés nem biztosítható az autóút tervezett magassági vonalvezetése miatt, ott a tervező egy úgynevezett döntés előkészítő tanulmányt készít, és megküldi az igazgatóság részére elbírálásra. A mérnöki konzorcium feladatai közé tartozik még a környezeti hatástanulmány elkészítése és a környezetvédelmi engedély módosíttatása, az engedélyezési terv munkái, az engedélyhez szükséges egyéb dokumentációk elkészítése, valamint az engedély megszerzésében való közreműködés is.

Az M60-as fejlesztésének előkészítése már hosszabb ideje zajlik, a most jelentősen előre haladó Pécs-Szigetvár szakaszt várhatóan a Szigetvár-Barcs pálya tervezése követi majd. A projekt során a mintegy 64,4 kilométer hosszú szakaszra a környezetvédelmi hatástanulmány és a megvalósíthatósági tanulmány elkészült. A környezetvédelmi engedélyt már kiadták a Pécs-Barcs közötti szakaszra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22