32 °C Budapest
Holnap indul a pót-Uber

Holnap indul a pót-Uber

2016. augusztus 18. 15:31

Péntektől Budapesten is elérhető lesz a Taxify nevű, az Uberre hajazó mobiltelefonos taxirendelő alkalmazás, amely bár a meghatározott fix tarifával működik, az ártól eltekintve a Magyarországról kivonult amerikai cégéhez nagyon hasonló szolgáltatást ígér -írja az Index.

Az észt cég közleménye szerint a Taxify hivatalos engedéllyel rendelkező budapesti taxitársaságként indul majd, tehát minden tekintetben be fogják tartani a taxisrendeletet. Tehát az Uberől eltérően a fővárosban megállapított fix áron, azaz kilométerenként 280 forintért közlekedő, 450 forintos alapdíjért, 70 forintos percdíjjal kiálló sárga taxikról van szó.

Viszont maga a taxirendelő applikáció kísértetiesen hasonlít az Uberére, azaz

  • a rendelés gombnyomásra, a telefon GPS-pozíciója alapján történik, tehát nem kell telefonon bénázni;
  • a mobilapplikációban követhető az utazás, így remélhetőleg a sofőrök nem fogják lehúzni az utasokat;
  • a fizetés pedig az automatikusan történik, az alkalmazásban megadott bankkártyával, ez is növeli a komfortot és csökkenti a visszaélések lehetőségét, és talán azt is megakadályozza, hogy a taxisok elrabolják az utasaikat.

A cég azt írja, nem titkolt célja, hogy applikációjával "gyorsan meghódítsa az erre fogékony, és az Uber magyarországi kivonulásával hoppon maradt közönséget". Az alkalmazást a cég szerint az első bejelentést követően már több ezren letöltötték Budapesten.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?