27 °C Budapest
Ennyire jól megy? Háromszor annyi kabrió fogyott idén, mint tavaly

Ennyire jól megy? Háromszor annyi kabrió fogyott idén, mint tavaly

2016. július 24. 18:02

Az egyik legjellemzőbb trend idén a használtautó-piacon a nyitott tetős autók iránti folyamatosan növekvő kereslet. Már az utóbbi években is egyre több vásárló választotta ezeket a nem mindennapi modelleket a praktikusabb, hétköznapi járművek helyett, ugyanakkor az idei első félévben robbanásszerű növekedés mutatkozott a kabriók piacán.

Az AAA AUTO csoportszinten háromszor annyi kabriót értékesített az idei év eddigi részében, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Egyre több vevőt vonz a szabad ég alatti autózás. Ezt igazolja az a tény is, hogy az idei év eddigi részében háromszor annyi kabriót adtunk el csoportszinten, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ráadásul a Magyarországon értékesített kabriók számában nyolcszoros növekedést tapasztalunk, ami egyedülálló eredmények számít Európában" 

- mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

A vásárlókat még a kabriók jellemzően magasabb árai sem riasztják el az ugyanakkor varázslatos autózásokat ígérő négykerekűektől. A vevők egy kabrióért általában 30 százalékkal többet is hajlandóak kifizetni egy ugyanolyan kategóriájú hagyományos modellhez képest csak azért, hogy élvezzék a nyitott tetővel történő autózást. "Az a tény, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy ilyen játékszert, tovább növeli a kabriók vonzerejét" - tette hozzá Karolína Topolová.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?