21 °C Budapest
Sokan nyernek autót úgy, hogy nem tudnak róla

Sokan nyernek autót úgy, hogy nem tudnak róla

2015. április 22. 19:00

Sokan választják befektetésnek, megtakarításnak az egyes bankok nyereménybetétkönyveit. Minél nagyobb a betét, annál nagyobb eséllyel lehet például autót is nyerni. Azonban sokan megfeledkeznek erről az eshetőségről, és így a nyereménypénz a banknál marad.

Érdemes utánanézni, hogy a szekrény, vagy fiók mélyén nem lapul-e valahol egy régi Gépkocsinyeremény Betétkönyv, hiszen közel hétszáz autót még nem vettek át a nyertesek az 1961-es indulás óta. A nyeremények között akad olyan, amely már ötven éve várja gazdáját. Töretlenül népszerű megtakarítási formáról van szó, hiszen a 2014-es évben 262 ezer új betétet nyitottak az ügyfelek - tájékoztatta a Pénzcentrumot az OTP.

A hatvanas évek elején indult útjára az OTP Gépkocsinyeremény Betétkönyv. Az azóta eltelt ötvennégy év alatt 91.533 autót sorsoltak ki. Mivel a betétkönyvek nem évülnek el, így ma is átvehetők a régi nyeremények, pontosabban a gépkocsik sorsoláskori értéke készpénzben. Az autókat ugyanis a bank nem tárolja. A nyereménybetétkönyv megtakarításnak sem utolsó, hiszen bármikor névértéken vissza is váltható.

Ha valaki öttalálatos szelvényre pályázik, akkor kb. 1:44 millióhoz mértékű nyerési eséllyel kell számolnia. A Gépkocsinyeremény Betétkönyv esetében ugyanakkor, még az ötezer forintos szelvény esetében is hétszer akkora, kb. 1:6,1 millió arányú sansz adódik, nem beszélve arról, hogy a magasabb értékű betétkönyvek többszörösen kerülnek bele a virtuális kalapba. Az 50 ezres címlet esetén hozzávetőlegesen már 1:600 ezerhez az esély. Ráadásul a nyertes gépkocsinyeremény betétkönyvbe fektetett összeg is bármikor készpénzre váltható.

Napjainkban a havonta rendezett sorsoláson Toyota Aygo, Suzuki Swift vagy Fiat 500 típusú személygépkocsit vihetnek haza a nyertesek. A negyedévente megrendezett extra sorsoláson pedig egy nagyobb értékű, Ford Mondeo típusú gépkocsi talál gazdára. A nyertesek választhatnak, hogy a gépkocsit, vagy annak sorsoláskor figyelembe vett árát kérik kifizetni, így a gépkocsik megvételére csak akkor kerül sor, amikor a nyertes nyilatkozott döntéséről. Az FHB Nyereménybetéttel pedig a Fiat 500L mellett elektronikai készülékeket, iPadet vagy Xboxot is lehet nyerni. A bank honlapján percek alatt le lehet ellenőrizni, hogy nyertünk-e, a betéti azonosítót kell csak bepötyögni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?