11 °C Budapest

Sokan nyernek autót úgy, hogy nem tudnak róla

2015. április 22. 19:00

Sokan választják befektetésnek, megtakarításnak az egyes bankok nyereménybetétkönyveit. Minél nagyobb a betét, annál nagyobb eséllyel lehet például autót is nyerni. Azonban sokan megfeledkeznek erről az eshetőségről, és így a nyereménypénz a banknál marad.

Érdemes utánanézni, hogy a szekrény, vagy fiók mélyén nem lapul-e valahol egy régi Gépkocsinyeremény Betétkönyv, hiszen közel hétszáz autót még nem vettek át a nyertesek az 1961-es indulás óta. A nyeremények között akad olyan, amely már ötven éve várja gazdáját. Töretlenül népszerű megtakarítási formáról van szó, hiszen a 2014-es évben 262 ezer új betétet nyitottak az ügyfelek - tájékoztatta a Pénzcentrumot az OTP.

A hatvanas évek elején indult útjára az OTP Gépkocsinyeremény Betétkönyv. Az azóta eltelt ötvennégy év alatt 91.533 autót sorsoltak ki. Mivel a betétkönyvek nem évülnek el, így ma is átvehetők a régi nyeremények, pontosabban a gépkocsik sorsoláskori értéke készpénzben. Az autókat ugyanis a bank nem tárolja. A nyereménybetétkönyv megtakarításnak sem utolsó, hiszen bármikor névértéken vissza is váltható.

Ha valaki öttalálatos szelvényre pályázik, akkor kb. 1:44 millióhoz mértékű nyerési eséllyel kell számolnia. A Gépkocsinyeremény Betétkönyv esetében ugyanakkor, még az ötezer forintos szelvény esetében is hétszer akkora, kb. 1:6,1 millió arányú sansz adódik, nem beszélve arról, hogy a magasabb értékű betétkönyvek többszörösen kerülnek bele a virtuális kalapba. Az 50 ezres címlet esetén hozzávetőlegesen már 1:600 ezerhez az esély. Ráadásul a nyertes gépkocsinyeremény betétkönyvbe fektetett összeg is bármikor készpénzre váltható.

Napjainkban a havonta rendezett sorsoláson Toyota Aygo, Suzuki Swift vagy Fiat 500 típusú személygépkocsit vihetnek haza a nyertesek. A negyedévente megrendezett extra sorsoláson pedig egy nagyobb értékű, Ford Mondeo típusú gépkocsi talál gazdára. A nyertesek választhatnak, hogy a gépkocsit, vagy annak sorsoláskor figyelembe vett árát kérik kifizetni, így a gépkocsik megvételére csak akkor kerül sor, amikor a nyertes nyilatkozott döntéséről. Az FHB Nyereménybetéttel pedig a Fiat 500L mellett elektronikai készülékeket, iPadet vagy Xboxot is lehet nyerni. A bank honlapján percek alatt le lehet ellenőrizni, hogy nyertünk-e, a betéti azonosítót kell csak bepötyögni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm