27 °C Budapest
Új útdíjrendszer: itt a legdrágább a díj

Új útdíjrendszer: itt a legdrágább a díj

Pénzcentrum
2015. január 28. 09:31

Rekorderré tette Veszprém megyét a kormány: aki itt vásárol megyei matricát, tizenegyszer annyit fizet egy kilométer gyorsforgalmi út használatáért, mint ha valaki Pest megye tavaly díjmentes útjaira váltja meg ötezer forintért az idei használat jogát - írja a Népszabadság.

A január 1-jén kiadott, majd a múlt héten módosított útdíjrendelet alapján minden megyében mást adnak ötezer forintért. Van, ahol autópályából és autóútból is bőven jut a közlekedőknek, máshol be kell érniük néhány kilométer városi elkerülővel. A legdrágább a Veszprém megyei matrica, egy kilométerért 256 forintot kell fizetni. Több mint tizenegyszeresét a Pest megyei matrica hasonló díjának. Baranyában jobb a helyzet: 85 forintba kerül egy kilométer gyorsforgalmi út éves használata. Ami 3,8-szerese a főváros térségi kilométerdíjának. Zalában a megyei vignetta megváltói a főváros térségében számolható díj háromszorosát fizetik. Az ezer méterre jutó 69 forintos sarcért cserébe a helyieknek az M70-es díjmentességét kellett beáldozniuk.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?