Casco nélkül üldözik a bűnözőket a rendőrök

Pénzcentrum2013. május 31. 10:07

Nincs Casco a rendőrségi autókon - tudta meg a Blikk. A lap szerint a rendőrök ezért csak félve merik használni az újonnan vásárolt Opel Astrákat.

A cikkből az is kiderül, hogy ha szolgálat közben az egyenruhások saját hibájukból összetörik az autókat, a javítást zsebből fizethetik.

"Nem nagyon merjük használni az Opelokat, mert félünk, hogy valami bajuk lesz. Inkább a régi autókkal megyünk ki, mert azokon még van casco" - panaszkodott egy vidéki rendőrtiszt a lapnak.

A rendőrök attól félnek, hogy munka közben is őket terhelheti az autó sérüléséből eredő kár. Szerintük az is veszélyes, ha követéskor egy földútra hajtanak. Márpedig a bűnözőt üldözni kell - mondják.

Egyébként egy rendőr ezer forinttal kap magasabb fizetést, ha a volánhoz ül járőrözés közben, ennyi pótlék jár ugyanis a sofőrködésért és a casco hiánya miatti kockázatért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ORFK sajtóosztályát is megkérdezte a lap, ahol nem cáfolták, hogy nincs biztosításuk. Megtudtuk, hogy a rendőrség költségvetésében egy úgynevezett "casco-keretet" különítenek el a károk fedezésére. Ugyanakkor ha egy rendőr kárt okoz a kocsival, a munkáltató dönthet úgy, hogy a költségek megtérítését a kárt okozó munkatársra terheli.

Címkék:
biztosítás, autó, casco,