11 °C Budapest

Itt a nagy virsliteszt: tényleg az olcsó a legrosszabb?

Pénzcentrum
2015. december 28. 05:48

Hamarosan itt a szilveszter, a legtöbb magyar családban pedig ilyenkor hagyományosan virsli kerül az asztalra, jobbesetben sertéshúsból. A Pénzcentrum ezért most a virsliket vizsgálta meg közelebbről. Igyekeztünk jobbfajta, magasabb hústartalmú termékeket összeválogatni és ez az eredményekben is látszott, szinte mindegyik virsli jó pontokat zsebelt be.

Ez alkalommal 11-en összesen 10 féle roppanós virslit kóstoltunk végig. Az íz mellett kollégáinknak az állagot és a külcsínt kellett pontozni a vakteszten. Mindegyik szempontot 1-10-ig lehetett értékelni, így a nyertes terméknek akár 330 pont is összegyűlhetett volna.

A boltokból igyekeztünk a magasabb hústartalmú, roppanós sertés virsliket összegyűjteni - igaz ez az árukon is látszott. A legolcsóbb tesztelt virslinek 1 400 forint volt kilója, míg a legdrágábbnak majdnem 3 000.

Az összesített versenyben a Zimbo lett a nyertes 240 ponttal, de tőle nem sokkal maradt csak le a Kométa, aminek 239 pontot adtak tesztelőink.

Az ízversenyben a Lidl-ben kapható Pikok lett az első, állagok pontozásánál pedig az ALDI Bécsi virslije lett a befutó. Kritikából most sem volt hiány, akadt olyan virsli amit konzerv vagy műanyag ízűnek éreztek a tesztelők, de olyan is előfordult amire azt mondták, hogy jó roppanós.

{{EMBED:infogram_0_ar_ertek_virsli-5" title="ár-érték virsli}}

Az ár-érték arányban a legjobb a Baroni virsli lett, ami egyébként a legolcsóbb a tesztelt termékek között,  ennek ellenére az összesítésben is a mezőny első felében végzett. Ár-érték arányban pedig az utolsó helyre a legdrágább virsli, a Pick került.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi is a virsli pontosan?

Homogén metszéslapú, marha- és sertéshúsból, gyártási szalonna alapanyagból, esetleg sertés- és marhavágás melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, kis átmérőjű természetes bélbe vagy műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt, pározott formájú húskészítmény - olvasható Magyar Élelmiszerkönyvben.

Tesztelt termékeink:

  • 1, Bécsi virsli (ALDI) 400g/ 899 Ft
  • 2, Baroni (Lidl) 200g/ 279 Ft
  • 3, Pikok (Lidl) 500g/ 999 Ft
  • 4, Dulano (Lidl) 400g/ 899 Ft
  • 5, Linessa (Lidl) 400 g/ 899 Ft
  • 6, Zimbo 400g/ 899 Ft
  • 7, Bécsi virsli (CBA) 400g / 965 Ft
  • 8, Kométa 1000g/ 1999 Ft
  • 9, Pápai 400g / 599 Ft
  • 10, Pick 275g / 789 Ft

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem