Business Start up SME concept. Young startup entrepreneur small business owner working at home, packaging and delivery situation. package sell buy online

Hamarosan özönleni fognak az ilyen román csomagok Magyarországra: beindulnak a rendelések

2022. december 5. 20:20

A webáruházak számára automatizált szolgáltatásokat nyújtó easySales román vállalat integrálta a Packeta Hungary futárszolgálatot, amellyel az easySales-t használó e-kereskedők hozzáférhetnek a Packeta csaknem 1900 magyarországi átvételi pontjához - közölte a Packeta Hungary Kft. hétfőn

A közlemény szerint az easySales román cég olyan automatizált értékesítési rendszert kínál a webáruházaknak, amellyel könnyedén listázhatják kínálatukat az árösszehasonlító oldalakon, egyszerűen nyomon követhetik a leadott rendeléseket, kezelhetik raktárkészletüket, vagy dinamikusan alakíthatják árazásukat, hogy versenyképesek maradjanak. A szolgáltatáscsomag új eleme, hogy a webáruházak integrálhatják kiszállítási módjaik közé az általuk kiválasztott partner futárszolgálatokat, így mostantól a Packetát is.

Ciprian Cazacu, az easySales társalapítója a közleményben a futárszolgálatokat nélkülözhetetlennek nevezte az online vállalkozások életében, mert gyakran rajtuk múlik, hogy a vevő elégedett lesz-e vásárlási folyamattal. Mihályi Sándor, a Packeta Hungary operációs igazgatója pedig azt közölte, hogy az easySales-szel való partnerség jól illeszkedik cégük fejlesztési stratégiájába, amely mintegy 13 ezer átvételi pontot jelent Közép- és Kelet-Európában számukra, valamint az online kiskereskedők is növelhetik külföldi forgalmukat, hiszen a Packeta Hungary 33 országba szállít csomagokat.

A Packeta Group egy 2010-ben, Csehországból indult digitális, e-kereskedelmi platformon alapuló, logisztikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi cégcsoport, amely komplex logisztikai szolgáltatásokat e-kereskedelmi partnereinek. A Packeta Group átvevőhely hálózata mára meghaladja a tízezret, ezen kívül több mint 92 ezer partneri átvevőhellyel rendelkezik és 32 ezernél is több webáruházzal működik együtt. 2021-ben az éves árbevétele 195 millió euró volt, amely mögött 73,2 millió kézbesített csomag áll - írták.

A Packeta Hungary Kft. 2019-ben jött létre és 2021 óta kínál dedikált szolgáltatást magánszemélyeknek. A Z-Pont átvevőhelyek és Z-BOX csomagautomaták száma 1900 felett van, amelyet hét regionális depón keresztül szolgálnak ki - áll a közleményben. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Packeta Hungary Kft. a 2020-as üzleti évben 60 dolgozót foglalkoztattak, 2021-ben 86-ot. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban 1,644 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 3,342 milliárd forint;  2020-ban 108 millió forint veszteséggel, 2021-ben 175 millió forint veszteséggel zárt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem