24 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman with a shopping cart, shopping in the dairy section of a supermarket. She is reading the nutrition label on the package of a fresh organic cheese

Óriási a tej és trappista sajt dömping a magyar diszkontnál: erről biztos, hogy nem tudtál

2021. június 29. 16:02

Az Aldi tejkínálatának szinte teljes egésze és a széles, sokféle kiszerelésben elérhető trappista választékának 100%-a magyar termelőktől származó tejből készül, Magyarországon, magyar munkaerővel. 

A magyar konyha fontos alapanyagai a tejtermékek. A magyar beszállítóknak köszönhetően az ALDI széles hűtött szortimentjében minden olyan tejtermék elérhető, amely elengedhetetlen a magyar gasztronómia és a hazai fogyasztók számára - írja közleményében a cég.

A vállalat által kínált magyar trappista sajtokból jelenleg tízféle érhető el az ALDI áruházak hűtőpultjaiban. Ennek a szortimentnek részét képezi a tradicionális kör alakú, a felezett, félkör alakú, a tömb, a darabolt, a szeletelt és a reszelt trappista sajt, valamint a diszkont laktózmentes trappistát is kínál, amely felezett, félkör alakú és szeletelt formában kapható. 

A tejek között megtalálhatók a friss kancsós, az ESL és UHT tejek is. A három csoporton belül - 1 literes kiszerelésben kapható - 1,5%-os, 2,8%-os és 3,5%-os zsírtartalmú termékek közül választhatnak a vásárlók. Az UHT tejek között az Enjoy Free! mentes termékcsaládhoz tartozó laktózmentes tejek is elérhetők 1,5%-os és 2,8 %-os zsírtartalmú változatban, illetve ESL verzióban 3,5 %-os zsírtartalommal. A laktózmentes tejek termékfejlesztése folyamatos, mind az UHT-, mind az ESL-szegmensben.

Az ALDI-ban kapható tej és trappista sajt kínálatot két hazai gyártó, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. és a szekszárdi Tolnatej Zrt. gyártja. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A magyar tejtermékek töretlen népszerűségének és egyre növekvő forgalmának köszönhetően a tej és trappista választék folyamatosan bővül, természetesen a jövőben is csak magyar tejfeldolgozóktól származó termékekkel - írják.

Sajátmárkás termékek

A diszkont két sajátmárkás tejbrandet kínál üzleteiben, a Milfinát és a Kokárdást. A Milfina az ALDI DÉL vállalatcsoport saját tejmárkája és ma már több mint 150 tejtermékből álló kínálatot foglal magában: a hagyományos tej, tejföl, trappista sajt és rögös túró évek óta hazai alapanyagból, Magyarországon készül. Ebben a széles választékban a sajátmárkás laktózmentes tejtermékek Milfina - Enjoy Free co-branding márkák alatt találhatók meg. A Milfina termékcsaládban ezen kívül kávé- és habtejszín, többféle sajt, joghurt és desszert jellegű készítmény is megtalálható. 

A Kokárdás az Alföldi Tej Kft. saját márkája volt, amelyet kizárólag a diszkont számára fejlesztett ki 2015-ben. A termékek csomagolásán található piros-fehér-zöld kokárda jelzi, hogy csak magyar tejből, Magyarországon készült termékekről van szó, az árazást pedig úgy alakította az ALDI, hogy a lehető legkedvezőbb, belépő szintű legyen. A márka hamar közkedvelt lett a vásárlók körében, ezért a vállalat 2018 februárjában megvásárolta az Alföldi Tej Kft.-től a Kokárdás brandet, így hazai története során először szerzett tulajdonjogot egy magyar brandben - írja a vállalat. A Kokárdás márka kínálata ma már 40 ízben kapható 20 különböző termékből, a tej mellett többek közt joghurtból, vajból, tejfölből és túródesszertből választhatnak a vásárlók.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm