20 °C Budapest
Close up view of IKEA blue sign for family car parking on white clouds background. Europe. Sweden. Uppsala.

Itt az IKEA nyitási terve: ilyen sorrendben indulnak újra az áruházak

2021. április 7. 17:02

A jelenlegi kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az IKEA újra megnyitja magyarországi áruházait. A megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén már péntektől (április 9.), Soroksáron pedig szombattól (április 10.) várják a vásárlókat. A lehető legfelelősségteljesebb újranyitás érdekében az IKEA 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra, illetve egy új látogatószámláló rendszert. Ennek köszönhetően a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon. Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba. A nyitás mellett üzemelni fog a „Kattints és Vedd Át”, illetve a „Házhoz szállítás” szolgáltatás, valamint újra elérhető lesz az „Összeszerelési” szolgáltatás is.

Az IKEA számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága az első, ezért az áruházakban átlagosan 15 négyzetmétert biztosítanak egy vevőre. Eszerint az Örs vezér terén 1100-an, Budaörsön 1000-en, Soroksáron pedig 1300-an lehetnek egyidőben. A biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak. Ezen felül a látogatók előre ellenőrizhetik az áruházak befogadói kapacitását az IKEA weboldalán a legoptimálisabb időkihasználás, illetve a biztonságos vásárlás érdekében. Az előkészítési munkálatok miatt Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől, míg Soroksáron szombattól várják a vásárlókat, a megszokott nyitvatartással (hétfőtől szombatig 9:00–21:00, vasárnap 9:00–19:00). A soroksári áruház későbbi nyitására, illetve az online vásárlások részleges limitálására azért van szükség, mert az online rendelések teljesítése ebben az áruházban történik. A kormányzati intézkedések értelmében – a nyitás ellenére – továbbra is zárva tartanak az IKEA Éttermei, Kávézói, illetve a Játszóházai is. A Svéd Finomságok Boltja nyitva lesz, a Bisztrókból pedig elvitelre lehet vásárolni.

A felelős és biztonságos vásárlási környezet biztosítása érdekében az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy:

  • csak vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges –, egyedül jöjjenek;
  • tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és azok előtt is;
  • ügyeljenek a higiéniai szabályokra: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas maszkot;
  • ha tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.

Az IKEA folyamatosan figyelemmel kíséri a hatósági ajánlásokat és rendelkezéseket annak érdekében, hogy megfelelően tudjon reagálni a változásokra. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem