Erről a számról hívnak csalók a mobilodon: fel ne vedd, vissza se hívd!

2019. november 12. 09:29

Újra felütötte fejét a visszahívásos csalás, rengeteg magyar számmal is próbálkoztak a napokban - írja a 444.hu

Főleg olvasói információ alapján írta meg a portál, hogy a hét elején a Közép-afrikai Köztársaságból érkeztek ismeretlen hívások magyar számokra. Ezek nagy valószínűséggel emelt díjas visszahívásra vadásztak. A Közép-afrikai Köztársaság hívószáma egyébként a +236, úgyhogy ha ilyen, vagy ehhez hasonló számról hívják az embert, semmi kép se vegye fel a telefont, de ami még fontosabb

soha, semmilyen körülmények között ne hívd vissza azt!

Korábbi esetek alapján egyébként a Vodafone azt jelezte a visszahívásos csalások kapcsán, hogy azok mindhárom szolgáltató ügyfeleit egyaránt érintik, és hogy ez egy ismert visszaélési módszer, ami a nemzetközi emelt díjas telefonszámok visszahívására próbálja rávenni a gyanútlanokat. A szolgáltató ezen felül közölte a Pénzcentrummal, hogy

az úgynevezett visszahívásos csalás, vagy a hírközlési szakmában elterjedt nevén "wangiri" típusú csalás sok éve ismert, az ügyfelek tömegeit célzó visszaélési módszer. Az ügyfelek védelme érdekében a Vodafone Magyarország évek óta a világ élvonalába tartozó, saját fejlesztésű automatizált eljárással, a nap 24 órájában detektálja az ilyen csalási kísérleteket, és letiltja a csalók visszahívhatóságát. A megoldásnak köszönhetően a Vodafone Magyarország ügyfelei védettek - így a közelmúltban a szolgáltató által is észlelt tömeges csalási kísérletek során is védettek voltak - a wangiri típusú csalások ellen. A szolgáltató folyamatosan fejleszti a védelmi megoldásait annak érdekében, hogy a csalók egyre újabb és kifinomultabb kísérletei is percek alatt beazonosíthatók legyenek.
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem