14 °C Budapest

Vonatozók figyelem! Így módosul a menetrend ősztől

2016. augusztus 25. 20:32

A MÁV-START folyamatosan elemzi a tavaly decembertől érvényes menetrendet az utasok észrevételei, a vonatok foglaltsági adatai és menetrendszerűsége alapján. Hétfőtől több vasútvonalon változások lépnek életbe a tapasztalatokra reagáló, idei utolsó országos szintű menetrend-módosítással.

A Budapest-Esztergom vonalon az újabb menetrendi struktúra az utasok számára több előnyös módosítást hoz. A mindenhol megálló személyvonatok (S72) menetideje Budapest és Piliscsaba között 2-2 perccel csökken. Budapest-Nyugati-Piliscsaba viszonylatban 6 perccel, a Piliscsaba-Budapest-Nyugati vonalszakaszon 5 perccel csökken a gyorsított személyvonatok menetideje. Néhány kevésbé kihasznált állomás esetében a következő változásokra kell számítani:

  • A Budapest-Esztergom között közlekedő gyorsított vonatok (G72) a magdolnavölgyi megállóhelyen
  • Reggel a Budapestről, délután pedig az Esztergomból induló gyorsított vonatok Klotildligeten
  • Reggel a Budapestre, délután pedig a Budapestről közlekedő gyorsított vonatok Pázmáneum megállóhelyen

nem állnak meg.

A Budapest-Pusztaszabolcs vonalon a Budapest-Déli pályaudvarról 18:25-kor induló S40-es személyvonat munkanapok helyett naponta közlekedik. A Budapest-Vác-Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról 6:12-kor induló S70-es személyvonat munkanapokon meghosszabbított útvonalon, Budapest-Nyugati és Szob között közlekedik. A módosítással a Szobon tanuló diákok időben beérnek a 8 órai iskolakezdésre.

A Keszthely-Tapolca-Ukk vonalon a szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint, Szombathely és Keszthely között közlekedő gyorsvonatpár kibővített közlekedési időszakban, egészen 2016. október 16-ig közlekedik. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon egy személyvonatpár meghosszabbított viszonylatban, Budapest és Tapolca között közlekedik augusztus 29-től szeptember 25-ig naponta, szeptember 26-tól november 1-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint. A vonat odaúton Budapest-Déliből 8:25-kor, Tapolcáról vissza 15:50-kor indul.

A dél-balatoni vasútvonal felújításának folytatása miatt a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Budapest-Dombóvár-Gyékényes vonalakat is érintő változás, hogy a Budapest és Zágráb között közlekedő AGRAM InterCity-vonatpár szeptember 12-től Dombóváron át közlekedik (Budapest-Keletiből 5:45-kor indul, illetve Budapest-Keletibe 16:14-kor érkezik; Budapest és Dombóvár között a pécsi InterCity-vonatok közvetlen kocsijaként közlekedik). A vonatpár megváltozott útvonala miatt új gyorsvonat közlekedik Nagykanizsa-Székesfehérvár-Budapest-Déli viszonylatban, illetve új személyvonat közlekedik Nagykanizsa-Gyékényes viszonylatban (Nagykanizsán csatlakozással a délelőtti első, Budapestről érkező ütemes gyorsvonattól).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Somogyszob-Nagyatád vonalon két új vonat közlekedik, Somogyszobon csatlakozást biztosítva az AGRAM InterCity vonatokhoz illetve egy-egy vonat munkanap helyett naponta közlekedik. A Székesfehérvár-Sárbogárd vonalon egy pár vonat meghosszabbított útvonalon, Székesfehérvár és Cece között jár, Cece-Sárbogárd-Székesfehérvár viszonylatban két órával később közlekedik (Székesfehérvárról 10 órakor indul, Cecére 11:26-kor érkezik).

A Sárbogárd-Bátaszék-Baja és a Dombóvár-Bátaszék-Baja vonalon szeptember 1-jétől több vonat menetrendje, közlekedési korlátozása és viszonylata változik. A GEMENC Expressz-vonatok Cece-Baja viszonylatban megállnak Vajta, Nagydorog, Tengelic, Fácánkert, Tolna-Mözs, Őcsény és Decs állomásokon, míg Baja-Szekszárd viszonylatban Pörböly, Alsónyék, Decs és Őcsény állomásokon. A fenti viszonylatokban a vonatpár felár megfizetése nélkül vehető igénybe.

A Miskolc-Kazincbarcika-Ózd vonalon 9 vonatpár esetében megszűnik a kazincbarcikai átszállás, a vonatok közvetlenül közlekednek a borsodi megyeszékhely és Ózd között. A Keszthely-Tapolca vonalon a Keszthelyről Tapolcára 12:27-kor induló személyvonat szeptember 12-től nem közlekedik a vonat alacsony kihasználtsága miatt. A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a tanítási időszakban péntekenként, illetve vasárnaponként közlekedő Hosszú Lépés gyorsvonatpár, a Füzér InterCity és a Zemplén Expresszvonat nem közlekedik. A két frekventált napon a szükséges ülőhely-kapacitást más vonatok erősítésével biztosítja a vasúttársaság. A Budapest-Debrecen vonalon a tanítási időszakban pénteki, illetve vasárnapi közlekedési rend szerint közlekedő Kengyelfutó gyorsvonatpár a vonat alacsony kihasználtsága miatt megszűnik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem