20 °C Budapest
View from the runaway to the main Budapest airport terminal, the sky court and the docked planes.Formerly known as Budapest Ferihegy International Airport and still commonly called just Ferihegy. This is the largest of the countrys commercial airports.

Tovább bővül a Budapest Airport környéke: rengetegen vártak már erre a fejlesztésre Ferihegyen

2023. október 11. 20:02

Újabb terminálkapcsolatú szálloda nyílik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE. A 8000 négyzetméter alapterületű, 167 szobával rendelkező funkcionális dizájnhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd, a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.

Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel 2018-ban nyitotta meg kapuit, a WING Zrt. fejlesztésében, a Budapest Airporttal együttműködve. A 145 szobás szállodát fennállása óta többszörösen díjazták, a szakmai elismerésekre és az eredményes működésére alapozva pedig egy újabb, szintén a WING fejlesztésében megvalósuló, TRIBE érkezik a repülőtérre, várhatóan 2025-ös átadással. A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és fantasztikus kilátást.

„A cégcsoportunk fejlesztésében megvalósult repülőtéri ibis Styles Hotel már a kezdetektől fogva szinte teltházzal üzemel, kimagasló vendégértékelés mellett. A fennálló vendégigényekre és az elért sikerekre alapozva érkezik 2025-ben a TRIBE hotel. Ez lesz a brand második egysége Magyarországon, a szintén általunk fejlesztett Liberty vegyesfunkciós épületében lévő szálloda mellett. A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében; a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra. Több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utasoknak minőségi szolgáltatásokat nyújtson; ennek érdekében partnereinkkel együttműködésben, közös gondolkodás útján folyamatosan fejlesztjük a légikikötőt. A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. Terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi. Biztosak vagyunk benne, hogy a TRIBE szálloda mind az üzleti, mind pedig a szabadidős céllal utazók számára kiváló szolgáltatást kínál majd.

 – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Budapest Airport hosszú távú fejlesztési elképzelései nem csak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek. A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni.

A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem