16 °C Budapest
Margaret bridge from Budapest at sunset

Még mindig keresik a Hableány-tragédia egyik áldozatát: 1 millió jár a nyomravezetőnek

2022. június 1. 08:34

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének honlapján szúrta ki a Blikk azt a felhívást, amelyben a három évvel ezelőtti dunai hajóbaleset utolsó áldozatának földi maradványait keresik. A konzulátus elmondása szerint egymillió forintot adnak annak, aki rábukkan az áldozat maradványaira, hogy a 41 éves szöuli anyának a családja meg tudja adni a végtisztességet.

Május 29-én, vasárnap volt az évfordulója a dunai hajózás egyik legnagyobb katasztrófájának. A Hableány 25 utasából mindössze 7-en élték túl a balesetet, amikor is a hajójuk a Viking Sigy szállodahajóval ütközött. 27-en, köztük a két fős személyzet vesztette életét, viszont egy 41 éves családanyának a sorsáról azóta se tudni semmit.

Most pedig a budapesti koreai nagykövetség honlapján írták meg, hogy 1 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki információval tud szolgálni a szemüveges, kék kabátos, fehér sportcipőt viselő nő sorsáról.

A konzuli szolgálat ügyeletese a Blikknek mondta el, hogy az eltűnt utas hozzátartozóinak megnyugtatása és a kegyelet miatt tartják még mindig életben a keresést, amit most már nyomravezetői díjjal is kiegészítettek. Sándor Ferenc, egykori műszaki honvéd és búvár a lapnak azt mondta, hogy ennyi idő elteltével már lehetetlen rálelni a holttestre.

A keresés ennek ellenére folytatódik, hiszen a koreai szokások szerint a család addig nem nyilváníthatja halottnak az eltűnt rokont, míg teljesen meg nem bizonyosodtak annak haláláról. Emiatt is lehetséges, hogy a Hableány áldozatainak emlékművén is csak 26 utas neve szerepel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 4. 19:21
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem