Passenger jet descending in evening sky

Tömegével érkeznek ebbe a két magyar városba az izraeli turisták: mit keresnek ott ennyien?

2021. május 13. 15:32

Mivel Izrael a világ egyik legintenzívebben átoltott országa, így valószínűsíthető, hogy azon államok egyike lesz, ahonnan a leghamarabb kezdnek el utazni. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban az izraeli turisták 90%-a Budapestet kereste fel, a vendégek több mint 60%-a a 18-44 éves korosztályból került ki.

Az izraeli látogatók körében általános tendencia, hogy az egyre fiatalabb generációk is felfedezik hazánk, de különösen Budapest látnivalóit. Tavaly az Izraelből ideutazók egyharmada a 18-34 évesek közül került ki, de közel ugyanilyen arányú (32%) volt a 35-44 éves korosztályt képviselők száma is. Az izraeli turisták körében Budapest mellett Debrecen volt az egyik legnépszerűbb úti cél, ahol a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően évről évre nő az Izraelből érkező vendégek száma.

2020-ban a világjárvány miatt a turisták elsősorban az év elején, kisebb mértékben pedig a nyári hónapokban érkeztek hazánkba. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a vendégek 75%-a belvárosi szállodákban szállt meg, és csupán 25%-uk választott más szálláshelyet. 2020-ban Izrael a 17. helyen állt a magyarországi küldőpiacok rangsorában, az onnan érkező vendégek 75 ezer vendégéjszakát töltöttek hazánkban.

A legtöbbet a 35-44 év közöttiek költöttek szállásra, ők több mint 400 millió forintot hagytak tavaly a magyar szálláshelyeken, vagyis naponta 17,5 ezer forintot fizettek ki szállásdíjra. A 25 év alattiak körében népszerűek voltak a magánszálláshelyek, amelyekért éjszakánként 9 ezer forintot fizettek. A mobilcella adatok alapján az is elmondható, hogy az itt töltött 3-4 nap alatt az izraeli vendégek főképp a fővárosi zsidónegyed ikonikus látnivalóit és a Kazinczy utca vendéglátóhelyeit fedezték fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm