Hamarosan át kell állítani az órát, és a menetrend is változik

2015. október 22. 16:01

A hétvégén a nemzeti ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje, október 25-én, vasárnap pedig kezdődik a téli időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali három órakor kettő órára állítják vissza. Az óraigazítás csak néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, ezért a menetrendet nem kell módosítani.

A nemzeti ünnep miatt változik a személyszállító vonatok közlekedési rendje. Október 22-én a pénteki menetrend érvényes. Október 23-án a szombati, október 24-én az ünnepnapi, október 25-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvégén, elsősorban október 22-én és október 25-én az utazási szokásokhoz igazodva és a lefoglalt helyek figyelembe vételével az InterCity vonatok több kocsival járnak.

A megnövekvő forgalom miatt célszerű elővételben megváltani a menetjegyeket.

Az óraigazítás hajnalán a kettő és három óra között közlekedő vonatok azon az állomáson térnek át a téli időszámításra, ahol éppen tartózkodnak. Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás: a Bécs-Budapest-Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonat mindkét járata a békéscsabai állomáson várakozik a téli időszámítás szerinti indulási idejére.

Néhány nemzetközi vonatot a külföldi vasúti hálózaton ér az óraigazítás. Így például a Beograd nemzetközi gyorsvonat, a Serdika InterCity, a Metropol EuroNight, az Ister EuroNight, a Corona InterCity, a Kálmán Imre EuroNight, a Latorca InterCity, a Hargita InterCity és a Wiener Walzer EuroNight a külföldi vonalakon tér át a téli időszámításra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Két belföldi vonat még a nyári időszámítás szerint közlekedik. A 2110-es számú, Budapest-Nyugatiból 0 óra 48 perckor induló szobi személyvonat a teljes útvonalon, az óraátállításban érintett Zebegény-Szob szakaszon is a nyári időszámítás szerint közlekedik. A 2510-es számú, Budapest-Nyugatiból 0 óra 43 perckor induló szolnoki személyvonat a teljes útvonalon, az érintett Cegléd-Szolnok szakaszon is a nyári időszámítás szerint közlekedik.

Az óraigazítás hajnalán a Debrecenből 2 óra 36 perckor induló budapesti sebesvonat a teljes útvonalon már a téli időszámítás szerint közlekedik, vagyis Debrecenben megvárja a téli időszámítás szerinti indulási idejét. A Debrecenből 2 óra 20 perckor Nagykerekibe induló személyvonat és a Lajosmizséről 2 óra 45 perckor a fővárosba induló személyvonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem