27 °C Budapest
Shanghai,China-July 30th 2023: X (new Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) and Sina Weibo app icons. Assorted online social media software brands

Vége egy korszaknak, szigorít a TikTok: erre számíthatnak a felhasználók

MTI
2024. május 9. 20:31

A TikTok ezentúl automatikusan jelezni fogja a felhasználónak, ha a mesterséges intelligencia (AI) által létrehozott tartalmat tekintenek meg - jelentette be csütörtökön a közösségi médiaplatform.     

A közlemény szerint erre azért van szükség, mert "az AI olyan hihetetlennek tűnő tartalmak - szövegek, fotók, hangzó- és mozgóképes anyagok - létrehozására is képes, amelyek zavarba ejthetik vagy meg is téveszthetik a felhasználókat, ha nem értesülnek arról, hogy az adott tartalmat az AI hozta létre".

A TikTok egy e célra létrehozott címkével fogja ellátni a érintett tartalmakat, hogy a felhasználó bizonyos internetes oldalakon már a letöltés előtt megtudja, hogy AI alkotta tartalommal van dolga. A közösségi médiaplatform arra is emlékeztetett, hogy olyan internetes cégek is tagjai már a 2021-ben megalakult, a tartalmak eredetiségét és származását felügyelő szövetségnek (C2PA), mint a Google, az OpenAI, az Adobe és a Microsoft. Ezek a vállalatok lényegében már alkalmazzák ezt az automatikus jelölési eljárást - tették hozzá.

Adam Presser, a TikTok üzemeltetési vezetője közölte: a TikTok azért lép be a szövetségbe, mert felhasználói számára "nagyon fontos az átláthatóság". Emlékeztetett arra, hogy a vállalat a saját alkalmazásán belül készített tartalmaknál már tavaly szeptember óta egy saját program, a TikTok AI segítségével figyelmezteti felhasználóit arra, ha a tartalmat módosították.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/20. heti nyerőszámait. Nem volt telitalálatos szelvény, így a jövő héten a várható főnyeremény 1 miliárd 715 millió forint lesz a hatos...

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem