Március 15-én jelentős változások a pesti közlekedésben

MTI
2014. március 14. 20:02

A március 15-i ünnepi rendezvények miatt szombaton számos tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik, és több belvárosi főútvonalat is lezárnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

Szombaton lezárják a közúti forgalom elől a budai Vár teljes területét egész napra, emellett a XXI. kerületi Károli Gáspár utcát a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között szombat hajnaltól vasárnap hajnali négyig. Szombaton a nap különböző szakaszaira lezárják továbbá a Múzeum körutat, az Attila utat a Szarvas tér és az Attila köz között, a József Attila utcát, a Szabad sajtó utat, valamint a Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Döbrentei tér útszakaszt.

Nem lehet majd autóval behajtani emellett a Bajcsy-Zsilinszky útra és a XV. kerületi Széchenyi térre, és egy órára szakaszosan lezárják a Múzeum körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Március 15. tér-Petőfi tér-Jane Haining rakpart-Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Hunyadi János utca útvonalat is.

A közösségi közlekedésben is jelentős forgalmi változások lesznek: módosított menetrend szerint közlekedik a 2-es villamos, a 2V pótlóbusz, a 47-es, 49-es villamos, továbbá a 7-es, 7A, 7E, 8-as, 9-es, 15-ös, 16-os, 16A, 35-ös, 38-as, 71-es, 86-os, 105-ös, 107E, 112-es, 125-ös, 138-as, 151-es, 178-as és a 224-es autóbusz.

A 2-es villamos 11 és 14 óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik. A 2V villamospótló autóbusz 10 óráig nem jár, utána azonban egész nap menetrend szerint, teljes útvonalán közlekedik.

A 47-es és a 49-es villamos az első járatindulástól várhatóan 15 óráig a Szent Gellért tértől a Batthyány téri végállomáshoz terelve, a rakparton, a 19-es és a 41-es villamossal megegyező módon közlekedik. A Szent Gellért térről a 3-as metró eléréséhez a 7-es buszcsalád járatait javasolták igénybe venni.

A 7-es, 7A, 7E, 107E autóbuszok 6 és 15 óra között a Múzeum körút-Astoria-Kossuth Ljos utca útvonal lezárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. A pesti végállomások irányába a Szabadság híd-Fővám tér-Vámház körút-Kálvin tér-Üllői út-József körút-Rákóczi út útvonalon haladnak a buszok. A budai végállomások irányába a József körút-Üllői út-Kálvin tér-Vámház körút-Szabadság híd-Szent Gellért tér útvonalon járnak. Mindkét irányban kimaradnak a Blaha Lujza tér és a Rudas gyógyfürdő közötti megállók.

A 7-es buszcsalád járatai 15 és 20 óra között a Szabad sajtó út lezárása miatt a pesti végállomások irányába a Szabadság híd-Fővám tér-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Astoria-Rákóczi út módosított útvonalon haladnak. A budai végállomások irányába a Múzeum körút-Kálvin tér-Vámház körút-Szabadság híd-Szent Gellért tér módosított útvonalon közlekednek a buszok, mindkét irányban kimarad a Ferenciek tere és a Rudas gyógyfürdő megálló.

Szintén a Múzeum körút-Astoria-Kossuth Lajos utca útvonal lezárása miatt a 8-as és a 112-es busz 6 és 15 óra között, valamint a Szabad sajtó út lezárása miatt 15 és 20 óra között módosított útvonalon közlekedik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 9-es busz az első járatindulástól várhatóan este nyolc óráig a Múzeum körút, majd a Deák Ferenc tér lezárása miatt módosított útvonalon, a Nagykörúton közlekedik.

A 15-ös busz az első járatindulástól 13 óráig a Múzeum körút lezárása miatt rövidített és módosított útvonalon, az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között közlekedik. 13 és 15 óra között a busz a Múzeum körút és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt az Árpád híd-Kossuth Lajos tér között, rövidített útvonalon jár.

Az 5-ös busz 6 óráig, majd 20 órától a Döbrentei tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca-Attila út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót. Reggel hat és este nyolc között pedig az Erzsébet híd-Kossuth Lajos utcai tengely lezárása miatt két szakaszra osztva közlekedik: a Pasaréti tér és a Széll Kálmán tér között, valamint Rákospalota, Kossuth utca és a Keleti pályaudvar között.

A 86-os autóbusz a Clark Ádám tér és az Attila út lezárása miatt 11.30 és 12.30 között Újbuda, Függetlenségi park irányába a Csalogány utca-Széna tér-Széll Kálmán tér-Krisztina körút-Attila út-Dózsa György tér-Krisztina körút-Döbrentei tér módosított útvonalon jár, Óbuda, Bogdáni út irányába pedig a Szent Gellért rakpart-Attila út-Szarvas tér-Krisztina körút-Hegyalja út-Alkotás utca-Vérmező út-Margit körút-Bem József utca-Bem József tér-Bem rakpart módosított útvonalon közlekedik.

A 178-as busz egész nap módosított útvonalon, a Naphegy tér és a Batthyány tér között közlekedik. A busz a Krisztina térig eredeti útvonalán halad, majd az Alagút utca-Alagút-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart felé haladva éri el a Batthyány teret, onnan a Bem rakpart-Csalogány utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca irányából tér vissza eredeti útvonalára.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 12. vasárnap
Pongrác
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem