25 °C Budapest

Emberrablás Budapesten: bárban fosztották ki a turistákat

MTI
2013. május 6. 18:31

A Kúria fenntartotta a jogerős ítéletet, és kimondta: jogi értelemben emberrablásnak számít, hogy egy bárban nem engedték el a külföldi turistákat, amíg ki nem fizették "elképesztő összegű" számlájukat - számolt be az Index a felülvizsgálati eljárás eredményéről hétfőn.

Mint felidézték: a büntetőügyben 2007 júliusában két egymás követő napon történt esetekről van szó. Július 22-én este két holland turistának állítottak ki egy 179 ezer forintos számlát. Nem tudták kifizetni, ezért egyiküket elvitték egy Széna téri bankautomatához pénzt kivenni. Ezalatt társa nem hagyhatta el a bárt. Amikor egyikük vitatkozni próbált, megütötték, gyomron vágták, megrúgták a térdhajlatát. Sérülései összességében nyolc napon belül gyógyultak, de a bíróság azt is figyelembe vette, hogy az ütések alapján lehettek volna ennél súlyosabb sérülések is - tették hozzá.

A következő napon két mexikói és egy amerikai állampolgár érkezett a klubba. Ők összesen három üveg sört ittak, és végül 377 ezer forintról szóló számlát kaptak, amit nem akartak kifizetni. Végül abba belementek, hogy átadják a náluk lévő 300 eurót, de ez nem volt elég. Az előző naphoz hasonlóan hol az egyik, hol a másik turistát vitték el pénzt szerezni, és a társait addig a klubban tartották. Az Index cikke szerint a klubosokkal a taxis is összejátszott, aki volt, hogy kést tartott az egyik turista nyakához. Végül összesen 500 ezer forintnál is többet vettek el a turistáktól.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly szeptemberben jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szilágyi Erzsébet fasori Caligula night club akkori üzletvezetőjét, T. Anna Máriát több rendbeli emberrablásért. T. Anna Mária és az ügy másodrendű vádlottja, a klub biztonsági őre felülvizsgálati indítványt adott be a Kúriára.

A biztonsági őr és T. Anna Mária a felülvizsgálati kérelemben arra hivatkozott, hogy "szerintük valójában nem emberrablás történt, hanem csak valamilyen enyhébb bűncselekmény, esetleg önbíráskodás, amiért enyhébb büntetés lenne igazságos" - írta az Index.

Az ügyész viszont a hétfői tárgyaláson úgy vélte helyes volt emberrablásnak minősíteni a történteket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Kúria hétfőn rövid tanácskozás után fenntartotta a jogerős ítéletet, mondván, hogy a történtek jogi minősítése, azaz emberrablásként kezelése törvényes volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm