Industry 4.0 Factory: Chief Engineer and Project Supervisor in Safety Vests and Hard Hats, Talk, Use Digital Tablet Computer with Green Screen, Chroma Key. Workshop with Machinery.; Shutterstock ID 1902078538; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

Az Ipar 5.0 új lehetőségeket teremt ember és gép között (x)

PR
2022. március 21. 05:00

Az 5. ipari forradalomban – sok korábbi feltételezéssel ellentétben – az embereké lehet a főszerep, de minden eddiginél nagyobb segítségükre lesznek a gépek.

Mint szinte minden más iparágat, a gyártást is súlyosan érintette a globális COVID-19 világjárvány. Egyes felmérések szerint a világ globális feldolgozóipari termelésének több mint háromnegyedét közvetlenül érintette a válság. Miközben a világ szembesült az esetek számának növekedésével, a leállásokkal és az utazási korlátozásokkal, a gyártóknak a gyártósorok és az ellátási láncok példátlan fennakadásaival kellett megküzdeniük.

Lényeges tanulságok a COVID-19 idejéről

A gyártók változatos és összetett kihívásokkal néznek szembe. A világjárvány közvetetten ugyan, de rámutatott, hogy az ellátási láncok túl hosszúak és összetettek, gyakran egyetlen ellátási forrástól függenek. A gyártók most arra törekszenek, hogy csökkentsék a komplexitást és fokozzák ellátási láncaik agilitását. A világjárvány utáni korszakban a termelés fő szereplőinek képesnek kell lenniük a távmunka vagy akár a „light out” – azaz teljesen automatizált – gyártás ideiglenes támogatására a versenyképes termelési ütem fenntartása érdekében.

Digitális prioritások a rugalmas gyárak és ellátási láncok számára

Természetesen nem a digitális technológiák bevezetéséről van szó. Az Ipar 5.0 megköveteli a gyártóktól, hogy sok esetben az embert helyezzék a középpontba annak érdekében, hogy a gépek zökkenőmentesen működjenek és a különleges emberi szakértelem mellett magas szintű pontosságot és hatékonyságot biztosítsanak.

Felhőszolgáltatás az agilis műveletek támogatására

Az agilis műveletek a teljes szervezeten belüli, valós idejű láthatósággal kezdődnek. A vezetőknek holisztikus áttekintésre van szükségük kezdve az irodákkal és gyárakkal, folytatva a termelést segítő gépekkel és az azokat irányító számítógépekkel, valamint a beszállítók és forgalmazók összekapcsolt hálózatával. Átfogó felhőszolgáltatások és komplett eszközök sora segítik az adatok összekapcsolását a szervezeten belül, így a vezetők valós idejű ismereteket kapnak a kínálat és a kereslet ingadozásairól, a munkaerő rendelkezésre állásáról, a gépek karbantartásáról és még sok másról. Ez a fajta információ a gyártási agilitás és rugalmasság döntő alapja.

“A rengeteg információ mit sem ér akkor, ha nem megfelelő a feldolgozása. Ehhez a különféle digitális szolgáltatások mellett elengedhetetlenek az elemzéseket készítő és azok szerkesztését, formálását és prezentálását biztosító munkaállomások és laptopok.” – Győri Attila, Az ASUS Magyarország Country Managere.

Csakúgy, mint az Expertbook laptop-sorozat, az ASUS Expertcenter termékcsalád is ipari szabványos minőségi termékeket vonultat fel és kifejezetten az üzleti igények kielégítésére készült. Emiatt például minden ASUS Expertcenter és Expertbook termék megfelel a MIL-STD 810G amerikai katonai szabvány szerinti tartóssági tesztnek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem