Young latin female with glasses is sitting on her sofa, drinking natural orange juice and holding popcorn while watching her favourite show.

Itt a vége: leállítja legrégebbi szolgáltatását a Netflix

2023. augusztus 20. 12:03

Szeptembertől megszűnik a Netflix legelső, eredeti szolgáltatása, a postai DVD-kölcsönzés. A még mindig aktív előfizetők búcsúajándékként akár 10 DVD-t is kaphatnak.

Szeptember végével megszűnik a Netflix legelső, 1998 óta elérhető szolgáltatása, a postai DVD-kölcsönzés – írja a telex.hu. Bár a Netflix neve Magyarországon egyértelműen a streaminggel forrt össze, Amerikában valójában már jóval azelőtt ismert volt a cég neve, hogy az előfizetős online filmnézés úttörőjévé vált volna. A cég a 90-es években indult mint postán, borítékban feladott DVD-kkel működő alternatív kölcsönző. Az üzleti modell nagy előnye volt, hogy nem kellett üzlethelyiségeket bérelnie, és az ötlet annyira bevált, hogy a klasszikus videotékákat üzemeltető nagy rivális, a Blockbuster néhány évvel később csődbe is ment.

A streamingszolgáltatást egy évtizeddel később, 2007-ben indította el a Netflix – éppen akkor, amikor az egymilliárdadik DVD postai kiküldését ünnepelték. Ezzel tulajdonképpen a saját, eredeti bizniszét tette tönkre a cég, és ma már ott tart, hogy a hagyományos tévézés is válságban van – Amerikában épp most ért el oda a streaming, hogy az emberek már több időt töltenek el az ilyen tartalmak nézésével, mint tévézéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem