20 °C Budapest
Well dressed young businessman sitting and waiting in restaurant and looking time at watch

Ilyen sem sűrűn fordult elő a magyar lottózás történetében: óriási a tét, rengetegen izgulhatnak

2023. június 16. 10:28

Átszámítva közel bruttó 41 milliárd forintos főnyereménnyel kecsegtet az Eurojackpot pénteken. Amennyiben most sem születik telitalálatos a jackpot eléri a maximális, bruttó 120 millió eurós főnyereményt. Eközben az Ötös-és Hatoslottón összesen közel 2 milliárd forint várja a szerencséseket.

A 18 országban játszható európai lottójátékon tavaly decemberben született magyar telitalálatos, a szerencsés bruttó 75 871 601 euróval, átszámítva bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. Legutóbb május 2-án egy lengyel játékos örülhetett 5+2 találatának, az elmúlt két és fél hónapban a halmozódás mértéke pedig csúcsközelbe ért, pénteken bruttó 111 millió euró, vagyis átszámítva mintegy bruttó 41 milliárd forint várja a szerencsevadászokat. Amennyiben most pénteken sem születik telitalálatos, a főnyeremény mértéke eléri a maximális, 120 millió eurót, vagyis átszámítva bruttó 44,4 milliárd forintot. Az Eurojackpoton a játék elindulása óta 136 telitalálatos született, csak idén eddig hét szerencsés örülhetett 5+2 találatosának. 2023-ban ezidáig összesen 26 798 276 nyertes született a játékon.

A hazai lottójátékokon sincs ok panaszra, az Ötöslottón ugyanis hat hét halmozódást követően már 1,2 milliárd forint a tét - közölte a Szerencsejáték Zrt. Legutóbb 2023 április 29-én, a játék történetének negyedik legnagyobb nyereményén osztozhatott két szerencsés, akik egyenként 2 308 107 190 forintot vihettek haza. Érdekesség, hogy a Hatoslottón is hat hete várat magára a jackpot, ahol már 720 millió forinttal lehet gazdagabb az, aki vasárnapig helyesen tippeli meg a hat nyerőszámot.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem