12 °C Budapest
Young woman moving in into new apartment

Swinger klub és pápai audiencia is felkerült a magyarok top 5-ös bakancsilistájára

2023. június 15. 14:35

Tengerparti nyaralás, Holdra szállás, audiencia a pápánál, lottó 5-ös, swingerklub - többek között ezek a vágyak szerepeltek a magyarok bakancslistáján. A bakancslistával rendelkezők közel fele tervezi azt is, hogy 2023-ban legalább egy dolgot megvalósít vagy át fog élni a felsorolt célok, vágyak közül.

Legtöbbször utazási helyszínek, utazással kapcsolatos élmények szerepelnek a magyarok bakancslistájának élén, de azért a pénz, a család és az egészség is előkelő helyet foglal el a leginkább vágyott célok között – derült ki az apartman.hu megbízásából az NRC által készített reprezentatív kutatásból. A felmérés arra is megadta a választ, hogy hová küldenék el mindenképpen a hazánkba látogató külföldieket a magyarok.

10 magyarból 4 készít bakancslistát. A hátralévő életben elérendő célokat, álmokat, vágyakat tartalmazó lista készítése gyakoribb a hölgyek, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és a városiak körében. A korosztályok tekintetében ugyanakkor nincs markáns különbség, bár az 50 év felettiek között az életcélok e formában történő megfogalmazása minimális csökkenést azért mutat – állapította meg az apartman.hu megbízásából, az NRC piackutató által készített reprezentatív kutatás.

A bakancslistával rendelkezők közel fele tervezi azt is, hogy 2023-ban legalább egy dolgot megvalósít vagy át fog élni a felsorolt célok, vágyak közül. „Ez a fajta céltudatosság nagyon is érthető, hiszen a válaszadók közel háromnegyede ért egyet azzal, hogy az emberek általában az életük vége felé jönnek rá, hogy mennyi mindent kihagytak” – magyarázta Kolma Kornél, az apartman.hu alapítója.

Első az utazás, utána a pénz, aztán jön a család

Az, hogy kinek mit jelent pontosan egy bakancslistás tétel, nagyon egyedi. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy leginkább valamilyen utazáshoz, illetve ahhoz kapcsolódó élményhez társítják, s csak ezt követően jönnek a tárgyi dolgok, a pénz, vagy az anyagi biztonság. A magyarok harmada mindezekkel együtt úgy gondolja, hogy az igazán értékes, meghatározó élményekhez nem feltétlenül van szükség nagyon sok pénzre.

Az utazáson belül leggyakrabban valamilyen tengerpart szerepel a magyarok bakancslistájának élén, míg ezt egy amerikai út, illetve Egyiptom követi. Sokan jelöltek meg egzotikus célpontokat is, pl. Balit, Bora Borát, de akadt olyan válaszadó, aki a Holdra való eljutást határozta meg a legfontosabb célként. A bakancslistával rendelkező magyarok közül minden 100. szerepeltette első helyen céljai között a Föld körüli utazást, de a sarki fény megtekintése is sokak számára egyike a legvonzóbb élményeknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az anyagiak vonatkozásában a leggyakoribb vágy egy saját ház, vagy lakás megszerzése. Ezt követi az új autó vásárlása, a hiteltörlesztés lezárása, de szép számban akadnak olyanok is, akik a lottó 5-ös megnyerésére hajtanak.

Az egyéb célok vonatkozásában a házasság és a gyermekvállalás az egyik leginkább vágyott álom a magyarok bakancslistáján. A negyedik helyen szereplő egyéb élmények kategória sokszínűségét jól jelzi, hogy akadt, aki a pápával szeretne személyesen találkozni és beszélgetni, míg mások számára a különleges testi örömök helyszínéül szolgáló swingerklubba való eljutás az álom tárgya. A bakancslista első helyére egyébként minden 200. magyar valamilyen különleges erotikus élményt vésett fel magának. „A bakancslista-kategóriák 5. helyén az egészséggel kapcsolatos vágyak szerepelnek, amiket saját magukkal és közvetlen rokonainkkal kapcsolatban egyaránt megfogalmaznak a magyarok” – tette hozzá Kolma Kornél.

Budapest, Balaton és Eger - ide küldenék a magyarok a külföldieket

Az apartman.hu arra is kereste a választ a kutatásban, hogy a hazánkba látogató külföldiek számára a magyarok mit ajánlanának bakancslistás élményként az itt tartózkodásuk idejére. Települések, ill. régiók vonatkozásában sorrendben Budapest, Balaton (azon belül is leggyakrabban Tihany), illetve Eger végzett a top 3-ban. Konkrét látnivalók kapcsán a Parlament, a Budai Vár, illetve a Halászbástya megtekintése az, ami kihagyhatatlan program a hazánkba látogatók számára a magyarok szerint.

TOP 5 bakancslista-kategória

  1. utazás
  2. anyagiak
  3. egyéb cél
  4. egyéb élmény
  5. egészség

TOP 5 leggyakoribb tétel a bakancslista élén

  1. tengerpart (utazás)
  2. saját ház / lakás (anyagiak)
  3. Amerika (utazás)
  4. Egyiptom (utazás)
  5. Japán (utazás)

Néhány különleges tétel a magyarok bakancslistájának éléről

  • Holdra jutás
  • mennyországi látogatás
  • pápai audiencia
  • swingerklub
  • El Camino-túra

TOP 10 hazai helyszín, ahová egy külföldi turistának mindenképpen el kell látogatnia a magyarok szerint

  1. Budapest
  2. Balaton
  3. Eger
  4. Lillafüred
  5. Mátra
  6. Aggtelek
  7. Dunakanyar
  8. Hortobágy
  9. Sopron
  10. Esztergom

TOP 10 látnivaló Magyarországon, amit egy külföldi turistának mindenképpen meg kell néznie a magyarok szerint

  1. Parlament
  2. Budai vár
  3. Halászbástya
  4. Gellért-hegy
  5. Feszty-körkép
  6. Bazilika
  7. Aggteleki cseppkőbarlang
  8. Citadella
  9. Egri Vár
  10. Hősök tere

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm