20 °C Budapest
Friends hanging out at big music festival

Így zárult a nyár legnagyobb fesztiválja: már most tudják, mire számíthatnak jövőre

2022. augusztus 16. 17:31

Hatalmas sztárok a színpadokon és a közönség között. Teltházas napokkal és összesen mintegy 452 ezer látogatóval zárt, a két üres év után hatalmas érdeklődés mellett újraéledt Sziget.

Teltházzal indult a Sziget, aztán pénteken és szombaton is közel állt ahhoz, hogy ki kelljen tenni a megtelt táblát. Már azt is tudhatjuk, jövőre mikor találkozunk újra: Sziget 2023. augusztus 9-14 között.  

A Fesztivál hiánya mutatja meg igazán annak értékét, fontosságát, jelentőségét, azt, hogy a Szigetre, az általa képviselt értékekre akár az év minden napján szükség lenne

– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.Hozzátette, hogy az elmúlt két év komoly nyomot hagyott mindannyiunkban.

Mi most nem egyszerűen a régi életünket szerettük volna visszakapni, hanem az elmúlt időszak tapasztalataival, érzéseivel gazdagodva, ha úgy tetszik megerősödve, új gondolatoknak, alkotásoknak, élményeknek igyekeztünk helyet adni. És nagy örömünkre valamint a többszázezres ”sziget család” megelégedésére, közösen részesei voltunk egy olyan megújulásnak, mely a Sziget sokszínű szabadságában válhatott teljessé

– mondta Kádár. Az egyik legnagyobb változás idén a be- és kiengedési rendszer újratervezése volt, egyrészt, hogy a “K” híd külső részét ne terhelje annyira a fesztivál, másrészt a nagy tömegeket vonzó koncertekre könnyebb legyen a bejutás illetve onnan a kijutás.

A rendszer kiválóan vizsgázott. Már az első napon, Dua Lipa koncertjére többtízezer vendégünk érkezett és minden bonyodalom nélkül, időben bejutottak a Szigetre. És hasonló napunk volt még kettő

– mesélte Kádár. A látogatószámmal kapcsolatban Kádár elmondta, hogy igazán nem az a nagy siker, hogy volt egy teltházas és kettő ahhoz közeli nap, hanem az, hogy a hat nap alatt kiegyenlített volt a látogatók száma. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez azt jelenti számunkra, hogy nem egy-egy koncert vonzó a Szigeten, hanem a fesztivál maga

– tette hozzá. A hangerőt is sikerült kordában tartani, olyannyira, hogy Újpestről reklamáltak is, hogy nem hallhatják a fesztivál programjait. Sok panasz érkezett azonban a szálló porra, amit a Sziget előtti hosszú hetek aszályos időszaka okozott.

Folyamatosan igyekeztünk locsolással portalanítani, a fenntarthatóságot is figyelembe véve ügyelve, hogy nem ivóvízzel, hanem a Duna vízével tegyük azt. A panaszok azonban jogosak, bármennyire kűzdöttünk, a por többször győzött

– mondta Kádár. Hatalmas sztárokat láthattunk a színpadokon és a szerencsések hatalmas sztárokat láthattak a nézőközönség között is. Kíváncsi volt ugyanis a Szigetre Zendaya Maree Stoermer Coleman, akit egyszerűen Zendayaként ismer a világ és vele jött Tom Holland is, mert korábban hallották, hogy óriási koncertek várhatók a Szigeten. Szintén a Szabadság Szigetére jött Pablo Schreiber kanadai-amerikai színész, aki nem először jár hazánkban, a Halo című filmet forgatta itt és most visszatért kedvenc városába. Szintén boldogan járta az elmúlt napokban Budapest utcáit, majd a Szigetre is kilátogatott napjaink egyik leghíresebb színésztehetsége, Timothée Chalamet, aki – akárcsak Zendaya – a magyar fővárosban forgatja a Dűne című film második részét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem