Police light on a parking civil car of the german police

Álrendőr fosztogatott Budapesten: érdemes vigyázni, bárkit meglophatnak ezzel a módszerrel

2023. január 25. 10:30

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás ,lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, amire gyanúsított azt mondta, hogy találta.

Egy parkban vizelő idős férfihoz lépett oda valaki Budapest IX. kerületében 2023. január 23-án délelőtt. A határozott fellépésű fiatalember valamiféle jelvényt mutatott félig eltakarva, azt mondta, hogy ő rendőr, és megbírságolja a szabálysértőt. Az idős ember még akkor is elhitte, hogy a hatóság képviselőjével van dolga, amikor a férfi a táskájában kezdett turkálni, majd elvette összes pénzét, mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit és cigarettáját. A sértettet összesen csaknem 130 ezer forint kár érte.

Az álrendőr nem sokkal később egy hévmegállóban szólított meg egy idős asszonyt, akinek szintén félig eltakart jelvényt villantva rendőrként mutatkozott be. Ezúttal azt mondta, hogy a nő szabálytalan helyen gyalogolt, ezért megbírságolja, és akár a bankjegykiadó automatáig is elkíséri, ha nincs nála elég pénz. Az asszony nem hitte el, hogy hivatalos személlyel áll szemben, felhívta egy hozzátartozóját, mire a csaló inkább otthagyta.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ekkor már két bejelentés alapján keresték az álrendőrt. A feltételezett elkövetőt a személyleírás alapján egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan néhány termékkel fizetés nélkül próbált távozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem