12 °C Budapest
Bird feeder made of wood covered with snow in day time in winter

Hózápor és -10 fok is lehet a napokban: most már tényleg itt a tél

2021. november 27. 11:31

Szombaton még a közepesen-erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű, vasárnap már erősen felhős vagy borult lesz az ég, hétfőn hózáporok is előfordulhatnak, kedden pedig ne csodálkozzunk, ha a hőmérő -10 fokig süllyed: ez az igazi tél.

Szombaton a közepesen-erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Napközben több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, a délelőtti órákban az Alpokalja térségében vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. A délire, délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután általában 5 és 8 fok között várható, de a naposabb déli részeken 9, 12, a tartósan felhős északi tájakon 3, 4 fok is előfordulhat. Késő este 0, +8 fok valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint.

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt az Alföldön lehet szűrt napsütés, de később kisebb körzetekben másutt is lehetnek rövid, átmeneti felszakadozások. Reggeltől nyugat felől intenzív csapadékzóna vonul át többnyire esővel, de a Dunántúl nyugati és északi megyéiben, valamint a hegyekben jégdara, illetve hó is hullhat. Délutántól újabb hullámban fordulhatnak elő záporok, hózáporok. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum-hőmérséklet 3 és 15 fok között valószínű, északnyugaton valószínű a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Hétfőn az összefüggő felhőzet fokozatosan szakadozik, csökken, és általában felhőátvonulásokra lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Hózáporok néhol előfordulhatnak. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő, de keleten ennél néhány fokkal enyhébb is lehet. Délután 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű, majd délután északnyugat felől egyre inkább növekszik, vastagszik a felhőzet. Estig néhol előfordulhat zápor, hózápor, majd összefüggőbb csapadékzóna érkezhet észak, északnyugat felől. A nyugati, északnyugati szél egyre nagyobb területen délnyugatira fordul, több helyen élénk, erős lökések is lesznek. Hajnalban általában -6, 0 fokot mérhetnek, de a szélvédett fagyzugokban -7, -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Délután 3, 7 fok lesz a jellemző.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, délen lehet kissé vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró. A csapadékzóna északkelet felé halad, hatására több helyen valószínű eső, a nap első felében északkeleten havas eső, hó is hullhat, majd ott is az eső lesz a meghatározó. A nyugati, délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -4, +3, délután 6, 12 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem