A Föld napján túl is naponta merül fel a fenntarthatóság kérdése. Egyre több területen, így ma már az ingatlanvásárlás folyamatában is megkerülhetetlen ez a téma.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászok Szövetségének titkára, Fazekas Gergely tanácsokat adott a vadhús elkészítéséhez a HelloVidék olvasói számára.
A régi konyhaművészek szerint a fácánt néhány napig farkánál fogva felakasztva kell tárolni, hogy a hús kellően megpuhuljon. Amikor a farkáról lepottyan a test, akkor a legporhanyósabb a sültnek való - mondta Fazekas Gergely.
A vadászok tanácsa a vadhúsokhoz
- csak ellenőrizhető helyről vásároljunk
- a vadhúsnak jót tesz a pácolás
- a vadhús alapvetően szárazabb, amin a mártások és a pörköltszaft sokat segít
- az elkészítéshez használjunk bátran kuktát, mert a vadhús nehezebben puhul meg
- vadszárnyasokat inkább egyben sütve, tűzdelve, vagy levesnek készítsük el
- nagyvadfajok esetében kerüljük a hagyományos rántott húsnak való elkészítést, mert nem fog kellően megpuhulni
- erdei gyümölcsökkel jól kombinálhatók, a köret legyen egyszerű
- az aprómagvas gyümölcsök (szeder, szamóca, ribizli) lekvárjai nagyon passzolnak a sült vadhoz
Ha érdekel az összes tanács, elolvashatod a HelloVidék oldalán. KATT!
A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.
- Veszélyesnek látszó hüllő riogat egy magyar nagyvárost
- Politikus lenne a tulajdonos, nagyon közel a magyar fociklub eladása
- „Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre
- Ha autóval megy a Balatonhoz, erről tudnia kell
- Tragédia a Balatonnál, a nemzetközi sajtó is beszámolt róla
- Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál